Historijski start i šampionska igra Leicestera

Uvjerljiva pobjeda protiv Leedsa u gostima

Historijski start i šampionska igra Leicestera

E. Škorić

Leicester je u susretu sedmog kola engleskog Premiershipa slavio kao gost protiv Leedsa s 4:1

Tim sa King Powera nastavlja ove sezone da igra fantastično i na teškom je gostovanju upisao petu pobjedu u sedam mečeva, što je ujedno historijski, dakle najbolji start Leicestera u sezoni. Nikada prije ovaj tim nije krenuo u Premier ligu s pet pobjeda u sedam kola, a osvajao je istu prije nekoliko sezona...

Leicester je domaće 'iznenadio' već na početku meča, kada je Jamie Vardy nesebično dodao do Barnesa, a ovaj pogodio za 1:0. U 21. minuti već je bilo 2:0, a tada se u strijelce upisao Tielemans.

Nije se Leeds, naravno, predavao ni pored 0:2. Početkom drugog dijelsa Dallas je pogodio za smanjenje rezultata.

I dok je Leeds iz napada u napad tražio gol za izjednačenje i poputni povratak u meč, uslijedio je novi šok. Čengiz Under je u 76. minuti dobro proigrao Vardyja, koji postiže svoj sedmi gol u sedmom kolu. U samoj završnici uz asistenciju VAR-a dosuđen je penal za goste, a Tielemans drugim golom ovjerava vrijedan trijumf Lisica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester ide na drugo mjesto sa 15 bodova, a ispred je samo aktuelni prvak Liverpool koji ima 16 godina. Leeds je u donjem dijelu tabele, konkretno 12. sa 10 bodova.

U narednom kolu Leicester dočekuje Wolvese, no prije toga ima odraditi meč u Evropskoj ligi, dok će Leeds u goste Crystal Palaceu.

Promo

Top Komentari

Celtic
Leicester ide na drugo mjesto sa 15 bodova, a ispred je samo aktuelni prvak Liverpool koji ima 16 godina. Godina? :D
28 0
douglasssy
Komentator me slomio. Frajer prica kao da se davi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi