Varešanović: Zadovoljan sam pobjedom ali ima stvari na kojima moramo poraditi

Slavili u Krupi

Varešanović: Zadovoljan sam pobjedom ali ima stvari na kojima moramo poraditi

A. Beganović

Nakon četiri utakmice bez pobjede fudbaleri Tuzla Cityja su slavili i to u duelu sa direktnim konkurentom za ostanak u eliti. U Krupi su nadigrali domaću ekipi (2:0).

Do velike pobjede stigli su danas izabranici Mirze Varešanovića, a ako se po jutru dan poznaje, prvi čovjek kluba Azmir Husić napravio je sjajan potez imenovanjem proslavljenog bh. fudbalera za novog šefa struke.

Iz dva meča premijerligaš iz Tuzle osvojio je četiri boda i koliko-toliko je zaplovio u mirnije vode.

"Velika pobjeda, u najavi susreta sam rekao da idemo na tri boda i tako smo se postavili. Zadovoljan sam pobjedom i sa osvojena tri boda, no ima nekih stvari s kojima nisam zadovoljan", za SportSport.ba je istakao Varešanović.

"Imali smo bar još četiri "mrtve" prilike. Moramo nešto raditi po tom pitanju. Pred kraj prvog dijela imali smo stopostotnu šansu i već tada smo mogli riješiti pitanje pobjednika. Onda u drugom dijelu još nekoliko izvrsnih prilika. Istina, imali su domaći kod 0:0 dvije dobre prilike ali nisu ih iskoristili", dodao je Varešanović.

Nakon dolaska Varešanovića na klupu Tuzla Cityja čini se da u ovom klubu pušu neki novi vjetrovi.

"Ambijent za raditi je dobar, atmosfera u ekipi je pored svega dobra i mislim da momci polako prihvataju moj sistem rada. Ova pobjeda nam je jako važna u svakom pogledu. Donijet će nam potrebni mir, no nećemo "poletiti", znamo da je pred nama još mnogo posla", ističe nekadašnji trener Sarajeva, Veleža i Olimpika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 23. kolu izabranici Mirze Varešanovića će snage odmjeriti sa četvrtoplasiranom ekipom s obzirom da će nakon što se kompletira kolo biti na 9. mjestu.

"Ne razmišljam trenutno o tome s kim ćemo igrati naredni viked. Moramo igrati sa svim protivnicima tako da se doista ne zamaram. Nakon te utakmice slijedi pauza zbog reprezentativnih obaveza i siguran sam da će nam dobro doći. Imat ćemo 14 dana da se priviknemo još više jedni na druge. Nisam prošao pripreme sa ekipom tako da nam je svaki dan zajedno od ogromne važnosti", zaključio je Varešanović nakon velike pobjede njegov tima.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi