Vasilić optimista uoči Rijeke i Belgije
Kodro, Ćorić, Vasilić i Vladavić

U razgovoru za SportSport.ba

Vasilić optimista uoči Rijeke i Belgije

Edmir Škorić

Velibor Vasilić, povremeni bh. reprezentativac optimista je pred prijateljski susret s Rijekom, i vjeruje da će biti na spisku igrača koje će selektor Miroslav Ćiro Blažević odabrati za naredni dvomeč kvalifikacija za SP protiv Belgije.

Njegove odlične partije u "crveno-bijelom" dresu nisu promakle selektoru naše nacionalne vrste, pa   ga je Ćiro krajem prošle godine pozvao u tim na utakmicu sa Armenijom. Vasilić je ušao u drugom poluvremenu, a konačan ishod utkamice bio je 4:1 u korist naših. Da se uistinu radi o kvalitetnom igraču potvrđuje i podatak da je Vasilić na selektorovom spisku za prijateljsku utakmicu s Rijekom 11. februara.

"Debi u dresu reprezentacije BiH mi je najsretniji dan u životu! To je san svakog igrača, a eto moj se hvala Bogu ostvario. Nadam se pozivu selektora Blaževića i za kvalifikacione utakmice sa Belgijom, ali ako on bude drugačije mislio, zaista nemam ništa protiv, jer najvažnije je da se plasiramo na toliko željeni Mundijal", rekao je Vasilić za SportSport.ba u telefonskom razgovoru iz Crne Gore, gdje se sa svojim klubom, Zvijezdom nalazi na pripremama. 

SportSport: Koliko BiH može protiv Belgije 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici? Šta mislite o utakmici s Rijekom?

VASILIĆ
: U životu sam veliki optimista i sam bi sebe lagao kad bi rekao nešto što ne mislim. Smatram da ćemo povoljnim rezultatom napustit Genk. Tako ćemo još više otvoriti vrata prema Južnoj Africi. Selektor me pozvan za kontrolnu utakmicu s Rijekom i izuzetno sam sretan zbog toga. Za Rijeku putujem ravno iz Crne Gore 8. februara. Nije zahvalno prognozirati rezultat, ali ja se nadam da ćemo tim sa Kantride lagano dobiti.

I Vasilić čita SportSport.ba
I Velibor Vasilić, kao i na hiljade sportista BiH, kaže, čitalac je najčitanijeg sportskog portala u našoj zemlji, SportSport.ba. 
"Kad god mi to vrijeme dozvoljava čitam SportSport.ba. Vi ste mi omiljeni internet portal. Imate puno važnih i provjerenih informacija. Nadam se da ćete nastaviti dobro raditi i da ćete nas obavještavati o svim sportskim dešavanjima u BiH. Ovom prilikom uputio bi veliki pozdrav svim čitaocima SportSport.ba", kazao je Vasilić.
SportSport: Kakvi su Vaši planovi? Imate li konkretnih ponuda za odlazak iz Zvijezde?

VASILIĆ: Svojim statusom u Zvijezdi itekako sam zadovoljan, ali kao i svaki drugi fudbaler volio bih da odem negdje i riješim svoju egzistenciju. Ima poziva, ali još ništa nije konkretno urađeno po tom pitanju. Uostalom, ako se to i ne desi biću zadovoljan.

SportSport: Kako protiču pripreme Vašeg kluba u Crnoj Gori?

VASILIĆ
: Vrijeme nas odlično za sada služi. Uslovi za rad su iznad naših očekivanja, a treninzi su pakleni jer nas trener Ratko Ninković priprema za težak nastavak sezone. Do sada smo odigrali samo jednu utakmicu i to protiv FK Koma iz Podgorice. Izgubili smo rezultatom 2:0. Međutim, rezultat nije pravi pokazatelj snaga na terenu. Trenutno su svi igrači spremni, osim Damira Smajlovića koji je na jednom od treninga povrijedio članak.

SportSport.ba: Posjeduje li Zvijezda kvalitet za ostanak u Premijer lige BiH? Kakve su ambicije kluba na proljeće?

VASILIĆ: Imamo kvalitet i to je bez ikakve dileme za ostanak, nadam se, duži niz godina u bh. društvu najboljih. Na proljeće daćemo maksimum da pokažemo što znamo, a kao plod svega toga , uvjeren sam, doći će i još bolji rezultat. Možda malo i pretjerano, ali tvrdim da nam je i Europa na vidiku...


Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.