Vasiljević: Drina je moj klub, radujem se povratku

Veliko pojačanje za Drinu

Vasiljević: Drina je moj klub, radujem se povratku

Iskusni bh. internacionalac Nikola Vasiljević (32) nakon petogodišnje epizode u kazahstanskom Schachtjoru odlučio se vratiti u Drinu iz Zvornika. 

Vasiljeviću je nedavno istekao ugovor sa Schachtjorom i kao slobodan igrač odlučio je prihvatiti poziv iz Zvornika, a u razgovoru za SportSport.ba je istakao da u matičnoj Drini namjerava ujedno i okončati svoju karijeru. 

"Vjerovatno ostajem u Drini i iskreno jedva čekam da krenem sa treninzima. Ranije sam imao operaciju koljena i prošle sezone sam u Kazahstanu odigrao samo šest utakmica, tako da mi je bila potrebna sredina u kojoj ću imati veću minutažu. Drina je moj klub, veselim se povratku i naravno da bih ovdje volio nekada i završiti svoju karijeru. Sada imam ambicija da još nekoliko godina igram na visokom nivou", kazao nam je Nikola Vasiljević. 

Ovaj defanzivac ističe da je imao mogućnost i da ostane igrati u Kazahstanu.

"Prije nego što sam došao u Drinu bio sam kontaktiran od strane dva kluba iz Kazahstana. Također je bilo razgovora i sa Schachtjorom oko produženja saradnje, ali na kraju se izjalovilo to i pristao sam se vratiti u Drinu. Cilj je ostati do ljeta, pa ćemo poslije vidjeti šta i kako dalje", dodaje Vasiljević. 

Svoju epizodu u Kazahstanu je okarakterisao kao uspješnu.

"To je bilo pet najljepših godina u mojoj karijeri. Osvojili smo faktički sve što se može osvojiti i bili smo prvi klub u Kazahstanu koji je ušao u neko evropsko takmičenje. Ipak, ni Kazahstan više nije kao što je bio, kako u finansijama tako i u kvalitetu fudbala. Sad tu vlada Astana i donekle Kairat."

Kada je u pitanje takmičenje u Premijer ligi BiH, Vasiljević kaže:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pratio sam prvenstvo svih ovih pet godina koliko sam igrao u Kazahstanu. Ne samo ja, već i moj sada već bivši saigrač Aldin Džidić. Što se tiče borbe za titulu, Zrinjski i Široki Brijeg su mi najopasniji, mada ne treba otpisivati ni Sarajevo," zaključio je na kraju razgovora novi defanzivac Drine iz Zvornika. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi