Vasoski sa 'milion' upitnika poslije derbija...

Bordo tim poražen u derbiju, novi izazov FK Borac

Vasoski sa 'milion' upitnika poslije derbija...

Samir Mlaćo
Još jedan vječiti derbi je iza nas. Željezničar je pred svojim navijačima savladao Sarajevo (2:0), iako su tek rijetki optimisti koji podržavaju Plave vjerovali da se to može i desiti.

Sve je išlo uoči derbija na mlin bordo timu. Stanje na tabeli, mnogo kvalitetnija ekipa, širi igrački kadar, situacija u klubu...

Ipak, sve je palo u vodu kada su bordo momci istrčali na zeleni teren Grbavice, isti onaj koji je Makedonac Aleksandar Vasoski pohvalio prije meča i istakao kao prednost svog tima, istakavši da je to uvijek prednost tima koji želi igrati, nadigravati se...

A Sarajevo na njegovu žalost, te armije bordo navijača nije djelovalo tako. Djelovalo je zbunjeno, nepovezano, bez puno žara iako je riječ o derbiju,  a već na startu stekao se utisak da je Edis Mulalić iznenadio svog kolegu, iako je na Grbavici imao otvorene treninge u kojima se vidjeli da će npr. od prve minute startati mladi Armin Hodžić, te iskusni Semir Štilić i Samir Bekrić.

Sarajevo je sa dvije pobjede otvorilo drugi dio sezone, bordo momci su bili puni samopouzdanja, a to često zna da bude veoma 'opasno' za ekipu. Stvorila se i euforija među navijačima, najavljivala se visoka pobjeda, odnosno derbi u kojem će bordo momci dominirati, a Plavi se braniti.

U igri Sarajeva itekako se osjetilo neigranje veziste Adnana Šećerovića. Šećerović je igrač kojeg će poželjeti svaki trener, borac koji ostavlja srce na terenu, a uz to ima bogato iskustvo iz inostranstva. Iskusni vezista voli atmosfere kao na derbiju, te je sigurno 'grickao' nokte kada je pratio meč, a nije bio u mogućnost zbog povrede da pomogne saigračima.

Oglasi

Dal Varešanović se nije snašao u grotlu derbija, prvi je i zamijenjen na poluvremenu kada je šansu dobio Kerim Palić. Šansu su kasnije dobili i Ahmetović, te Velkoski i Avramovski, ali nije to pomoglo gostima. Nedostajao je zadnji pas, što je priznao i trener Vasoski.

Zanimljivo je da je Vasoski bez minutaže ostavio Rijada Kobiljara. Kobiljar je itekako 'školovan' nogometaš, tehnički vjerovatno i najpotkovaniji igrač Sarajeva i sigurno bi napravio mnogo problema Plavima kod kojih se osjetio pad od 70. minute što je i razumljivo jer su drugi dio igrali sa igračem manje, no Vasoski nije tako mislio.

Ni stoperski dvojac nije djelovao ubjedljivo, kao ni protiv Slobode, što će priznati oni koji su pratili meč Kupa na Koševu. Sloboda tada nije kaznila čestu zbunjenost Dupovca i Mujakića, a Željezničar jeste, posebno kada je Hodžić pogodio za vodstvo. Pogodak Zeca svakako je majstorija za sebe, te krivicu ne može snositi niko od bordo momaka.

Aleksandar Vasoski tužan je došao na press konferenciju u Plavom salonu. Spuštene glave, prvi mu je derbi, a debitovao je porazom. Iznenadio je Edis Mulalić sa svojim trupama kolegu, mora se to priznati, a takav utisak imao je i makedonski stručnjak, sa milion upitnika u glavi... Dalo se to pročitati po izrazu lica Vaskoskog.

Opis nije dostupan.

"Ekipa je tokom nedjelje radila, ali danas je nedostajao zadnji pas. Željo se dobro branio. Nismo imali nekih stopostotnih šansi. Jednostavno nekad ti protivnik ne dozvoli da razviješ igru. Sarajevo nije bilo na nivou, ali moramo živjeti s tim. Derbi presudi uvijek sitnica", riječi su Vasoskog poslije derbija.

Sarajevo se okreće Borcu, veoma važan meč je to za bordo tim, a pravo nastupa zbog kartona neće imati Bodul, Dupovac, Velkoski i Đokanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U tim će se vratiti Šećerović, na stoperskoj poziciji moguće je očekivati i Muharema Traku, defanzivca koji je sa 18 godina osvojio brojne simpatije navijača.

Borac je u pobjedničkoj seriji, a na Koševu ne smiju ni pomisliti na novi poraz...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Vjerujte mi " prijatelji" sa portala da nisam ni pročitao tekst napisani ALI... Kao vjerni navijač F.K.S. nisam se oglašavao ni na jednom napisanom tekstu, samo mogu reći za Edisa Mulalića da je " vjerni navijač F.K.Ž" tako se odnosi i na klupi Želje. Moj drug iz djetinjstva a zvali smo ga " Cise" odradio je sa Štilićem i Bekrićem strašnu stvar a rukovodstvo mog tima F.K.Sarajevo se " unjihalo " vjerujući da će Želju uzeti tek tako bez borbe???!!! Bravo Edise Mulaliću " Cise" kako si " RAZDRMAO " F.K.S. i spustio ih na zemlju i da sada malo razmisle koga će poslati na teren protiv Ajjjj ajjjj Boraq. Nadam se dobrom i boljem rezultatu od ovog sa gradskim rivalom??? Naprijed F.K.Sarajevo naprijed Horde Zla( prave )
6 3
Sanin_Mostar
Gledaj ti sramote ove sta oni pisu,borac u pibjedickoj seriji prodane duse.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi