Vaterpolo rezultat u duelu juniora Čelika i Slobode
U utakmici "sezone" juniori Čelika i Slobode prikazali su sjajan nogomet, sa mnogo preokreta i sjajnih akcija, a na kraju i deset golova. Sigurno meč koji će se još dugo pamtiti i kakvih se nadamo da će biti još u nastavku prvenstva.

Premijer liga za juniore, 12. kolo

Vaterpolo rezultat u duelu juniora Čelika i Slobode

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda igrane su utakmice 12. kola Premijer lige za juniore. Nogometaši Čelika na Kamberovića polju danas su dočekali vršnjake iz tuzlanske Slobode, a nakon možda i utakmice sezone, na kraju su ekipe podijelile po bod, budući da je završeno nevjerovatnih 5:5.

Juniori Čelika prije ove utakmice bili su posljednji na tabeli sa samo dva osvojena boda, dok je Sloboda bila na šestoj poziciji s 18 bodova na svome kontu.

Utakmica je od početka bila otvorena, smjenjivali su se napad čas jedne, čas druge ekipe. Gosti su poveli u 8. minuti, kada je Denis Bahić s pet metara pogodio za 0:1. Nije se dugo čekao odgovor domaćina, kapiten crno-crvenih Selim Žuna sjajno je proigrao Edvina Tufekčića, koji u 18. minuti donosi izjednačenje rezultat 1:1. Zeničani do rezultatskog preokreta dolaze u 38. minuti, kada za 2:1 pogađa najbolji igrač domaće ekipe Selim Žuna. Samo dvije minute kasnije novi gol, ovaj put u mreži domaće ekipe, za 2:2 u 40. minuti za Slobodu strijelac je Armin Hodžić. S neriješenim rezultatom 2:2 otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu još bolja i efikasnija utakmica, na novi gol se čekalo do 67. minute kada rezervista gostiju Miladin Pijunović pogađa za 2:3 za Slobodu. Samo tri minuta kasnije, novi gol u mreži Čelika, strijelac za 2:4 bio je Adnel Musić. Domaći nogometaši se nisu predavali, te su u 79. minuti ponovo preko Selima Žune stigli do 3:4. Samo dva minute kasnije Adnel Musić postiže svoj drugi gol za Slobodu, te vodstvo gostiju 3:5.

Kada su svi mislili da će gosti iz Tuzle odnijeti sva tri boda, uslijedila je nevjerovatna završnica meča. Dino Hinović u 84. minuti postiže četvrti gol za Čelik, za rezultat 4:5. U sudijskom vremenu, Zeničani postižu i peti gol, strijelac je bio rezervista Edvard Vardo za nevjerovatnih i konačnih 5:5.

NK Čelik - FK Sloboda 5:5

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Čelik:Jupić, Puđa, Horić, Kulovac, Jukić, Ibraković, Smajić, Žuna, Husejnović, Tufekčić i Spahić. Trener: Oliver Vujica.

Sloboda: Mustačević, Muratović, Devedžić, Hasanbegović, Kovčić, Kavazović, Musić, Omerović, Hodžić,Bahić i Nisić. Trener: Amir Spahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi