Sarajevo u zanimljivom meču bolje od Čelika
Kapiten juniorske selekcije gostiju Đani Salčin bio je neriješiva enigma za igrače Čelika u današnjoj utakmici, a svoju dobru igru krunisao je i golom u drugom poluvremenu.

Premijer liga za juniore, 10.kolo

Sarajevo u zanimljivom meču bolje od Čelika

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Danas su igrane utakmice 10. kola Premijer lige za juniore. Nogometaši Čelika na Kamberovića polju dočekali su juniore Sarajeva, a na kraju je u veoma dobroj utakmici slavila ekipa iz Sarajeva rezultatom 1:3.

Čelik je u ovaj duel ušao kao posljednjeplasirana ekipa na tabeli sa samo dva osvojena boda iz devet utakmica, s druge strane Sarajevo je prije ovog kola bilo na petoj poziciji na tabeli s 15 osvojenih bodova.

U prvih 20-tak minuta utakmice bila je ravnopravna utakmica, juniori Čelika dobro su parirali vršnjacima s Koševa, ali gosti su prvi stigli do vodstva. U 29. minuti Amar Jašarević je pogodio za 0:1 za ekipu Sarajeva. S ovim rezultatom otišlo se na poluvrijeme.

U drugom dijelu domaćini su pokušali da dođu do izjednačenja, ali u tome nisu uspjeli, a nakon gola kapitena gostujuće ekipe Đanija Salčina u 75. minuti za 0:2, bilo je jasno da će bodovi ići za Sarajevo. Samo minutu kasnije novi gol u mreži Harisa Jupića, strijelac za 0:3 bio je Andrej Đokanović. Do kraja utakmice, Čelik je uspio ublažiti poraz, a gol za konačnih 1:3 u 83. minuti postigao je najbolji igrač i kapiten ekipe Selim Žuna.

Čelik-Sarajevo 1:3

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Čelik: Jupić, Puđa, Horić, Kulovac, Jukić, Ibraković, Smajić, Žuna, Kalabić, Tufekčić, Vardo. Trener: Oliver Vujica.

Sarajevo: Dizdarević, Čičkušić, Mušić, Bradarić, Sabljica, Konjalić, Đokanović, Dervišagić, Salčin, Imamović, Jašarević. Trener: Dženan Uščuplić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti