Vatreni se posvađali pred Evropsko prvenstvo

Tenzije u reprezentaciji Hrvatske

Vatreni se posvađali pred Evropsko prvenstvo

Admin Čaušević

Hrvatska na Evropsko prvenstvo ne odlazi u baš najboljoj atmosferi. 

Vatreni ne briljiraju već duže vrijeme, prije nekoliko dana u prijateljskom meču nisu uspjeli pobijediti Armeniju, a posljednju provjeru će imati protiv snažne Belgije.

Na okupljanju je došlo i do tenzija između stručnog štaba i pojedinih igrača. Poprilično je "nabrijana" atmosfera na liniji Zlatko Dalić - Andrej Kramarić.

Dalić i Kramarić su se navodno i posvađali. Glavni razlog je pozicija na kojoj selektor reprezentacije Hrvatske koristi sjajnog napadača Hoffenheima.

Kramarić bi da igra na poziciji polušpica kao u klubu, dok Dalić smatra da treba biti najistureniji, dok iza njega treba igrati Dinamov Bruno Petković.

"Moju poziciju znaju čak i seoske babe", navodno je rekao Kramarić.

Ukoliko ne prihvati selektorovu odluku 29-godišnjem prijeti odstranjivanje i samim tim propuštanje Evropskog prvenstva.

"Nema mjesta u reprezentaciji za nezadovoljne. Ovdje ja biram tim", poručio je Dalić.

Kramarić je u minuloj sezoni postao fudbaler sa najviše postignutih golova za Hoffenheim u jednoj sezoni Bundeslige sa ukupno 20 golova.

Inače, Hrvatska će na Evropskom prvenstvu igrati sa Češkom, Engleskom i Škotskom. Turnir će otvoriti utakmicom protiv Engleza 13. juna.

Top Komentari

Husrefbeg22
Primjer kako treneri upropaste dobre igrace trpajuci ih na mjesta koja im ne pripadaju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti