Dalić objavio spisak reprezentacije Hrvatske za EURO

Sigurnih 23

Dalić objavio spisak reprezentacije Hrvatske za EURO

S. Grebović

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, objavio je spisak od 23 igrača koji su sigurni putnici na EURO koje se igra ovog ljeta.

Zlatko Dalić je saopštio 23 igrača na koje računa na prvenstvu Evrope, a tom spisku će nadnadno dodati još tri imena. Poziv su dobili sljedeći igrači.

GOLMANI: Livaković, Kalinić, Sluga.

ODBRANA: Vrsaljko, Juranović, Lovren, Vida, Ćaleta-Car, Uremović, Barišić.

VEZNI RED: Modrić, Brozović, Badelj, Kovačić, Vlašić, Pašalić.

NAPAD: Petković, Kramarić, Brekalo, Perišić, Rebić, Oršić, Budimir.

Zanimljivo, na spisku nema Borne Sose o kojem se prethodnih dana mnogo pisalo s obzirom da je postojala mogućnost da on obuče dres reprezentacije Njemačke, no od toga neće biti ništa.

Očigledno da su mu selektor Dalić i njegov stručni stožer zamjerili to što je kockasti dres želio da zamijeni njemačkim.

Za ostala tri putnika na EURO konkurišu Domagoj Bradarić, Darijo Melnjak, Joško Gvardiol, Lovro Majer i Luka Ivanušec.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Selekcija Hrvatske će na EURO-u igrati u grupi D sa reprezentacijama Češke Republike, Škotske i Engleske sa kojom će 13. juna na Wembleyu odigrati prvi meč na prvenstvu Evrope.

Viceprvaci svijeta će prije toga odigrati prijateljske utakmice sa Armenijom i Belgijom 1., odnosno 6. juna tekuće godine.

Top Komentari

pero98
Dobar poziv. Sretno Vatreni.
4 7
makelele
Sretno braci i susjedima, idemo do titule! Pozdrav od bosnjaka, uvijek vjernog navijaca hrvatske reprezentacije! HRVATSKA!!!
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi