Važan trijumf Erciyesspora, Ibričić zbog viroze nije igrao

Super liga Turske

Važan trijumf Erciyesspora, Ibričić zbog viroze nije igrao

Izuzetno važan trijumf upisao je Elazigspor kao gost protiv Antalyaspora rezulztatom 2:1 u 32. kolu Super lige Turske. 

Bivši fudbaler Zrinjskog Lamine Diarra doveo je domaći tim u vodstvo nakon pola sata igre, da bi preokret gostiju kreirao Karadeniz za svega pet minuta. Prvi pogodak postigao je u 54., a drugi u 59. minutu. Ognjen Vranješ zbog viška žutih kartona nije bio u kombinaciji za ovaj meč. Elazigspor je i dalje ispod crte sa dva boda manje od Ibričićevog Erciyesspora i Medunjaninovog Gaziantepspora. Antalyaspor sa druge strane gotovo je siguran putnik u niži rang.

Erciyesspor je u samom finišu došao do zlata vrijednih bodova protiv Gaziantepspora pobijedivši rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Traore u 86. minutu. Ovim porazom Gaziantepspor se doveo u nezavidan položaj i strijepit će za opstanak u posljednja dva kola. U domaćem timu zbog viroze i povišene temperature nije bilo Senijada Ibričića, dok je na drugoj strani Haris Medunjanin igrao svih 90 minuta.

Kayserispor je trijumfovao na gostovanju kod Eskisehirspora rezultatom 4:1, ali su šanse za opstanak i nakon današnjeg meča minimalne. Karabukspor i Konyaspor su remizirali rezultatom 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.