Važan trijumf Javora, Donjem Sremu derbi začelja

Jelen Super liga Srbije

Važan trijumf Javora, Donjem Sremu derbi začelja

Derbi začelja Jelen Super lige Srbije danas su igrali Donji Srem i Radnički Niš, a nakon 90 minuta radovali su se domaći igrači koji su ostvarili ubjedljiv trijumf rezultatom 4:1.

Damjanović je u desetom minutu doveo Donji Srem u vodstvo to je ujedno bio i rezultat prvog dijela u utakmice. U nastavku još četiri pogotka. Za 2:0 u 53. minutu pobrinuo se Mijić, dok je strijelac za 3:0 bio Sindić deset minuta kasnije.

U 71. minutu dosuđen je jedanaesterac za goste, a siguran realizator bio je bivši igrač Slavije i Olimpica Darko Spalević. Konačnih 4:1 postavio je dvostruki asistent Djuro.

Radnički je na jeanaestom mjestu sa 21 bodom, dok je Donji Srem jedno mjesto slabije plasiran sa jednim bodom manje.

U drugom susretu Javor je kao domaćin minimalnim rezultatom porazio Novi Pazar. Jedini pogodak na utakmici u posljednjem minutu prvog poluvremena postigao je Milosković nakon asistencije Ivelje.

Javor je ovim trijumfom pobjegao iz zone ispadanja, sada je na 13. mjestu sa 20 bodova, dok je Novi Pazar četvrti sa 34 boda.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Jelen Super liga Srbije, 21. kolo:

Donji Srem – Radnički 4:1 (Damjanović 10., Mijić 53., Sindić 63.,Djuro 87./Spalević – pen. 72.)
Javor – Novi Pazar 1:0 (Milosković 45.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.