Važna pobjeda Bišćana, Hodžić i Mešić za preokret

Jedinstvo - Branitelj 2:1

Važna pobjeda Bišćana, Hodžić i Mešić za preokret

Edmir Škorić

Jedinstvo je u Bihaću preokretom stiglo do pobjede nad Braniteljem u 18. kolu Prve lige FBiH.

Bišćani su Pod Borićima stigli do vrijednih bodova u borbi za opstanak. Pobjeda je bila imperativ za Jedinstvo, ali nije dobro počelo po domaću momčad.

 

Kapiten gostiju iz Mostara Saša Dragičević je u 18. minuti rastužio domaće navijače, ali slavlje i vodstvo gostiju trajalo je svega sedam minut. Ekrem Hodžić je u 25. poravnao rezultat na 1:1.

 

Samo dvije minute kasnije direktan crveni karton za Jure Glavinu u redovima gostiju, a igrača više u polju domćin koristi u drugom dijelu. 

 

Najbolji igrač Jedinstva i kapiten Elvis Mešić je u 57. minuti zabio za veliko slavlje domaćih navijača.

 

"Teška utakmica, čestitam momcima zbog pobjede na  veoma teškom terenu. Idemo dalje, ništa nije riješeno, ali sada idemo u mirnije vode", kazao je domaći trener po završetku utakmice.

 

Jedinstvo - Branitelj 2:1 (Hodžić 25, Mešić 57/ Dragičević 18)

Žuti kartoni: Hodžić, Trejić, Jušić (JED), Zlatić, Petrović (BRA). Crveni karton: Glavina (BRA).

 

Jedinstvo: Hadžić, Burazor, Šahinović, Mešić, Džaferović, Bešić (od 84. Dujmović), Hodžić, Trejić, Nuspahić (od 56. Jušić), Delić, Kovačević (od 75. Hušić).

 

Branitelj: Bačak, Zlatić (od 66. Balalić), Marić (od 76. Grđan), Hrkać, Bubalo, Bebanić (od 69. Adan-Martin Corando), Glavina, Pinjuh, Petrović, Dragičević, Musa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.