Važna pobjeda Erciyesspora, Ibričić ponovo na klupi

Super liga Turske

Važna pobjeda Erciyesspora, Ibričić ponovo na klupi

Erciyesspor je u 22. kolu Super lige Turske priredio iznenađenje i porazio petoplasirani tim na tabeli Karabukspor rezultatom 2:1. 

Sve vrijedno pomenea desilo se u posljednjih 25 minuta meča. Domaćin je u vodstvo došao u 67. minutu, a strijelac je bio Yildrim. Četiri minuta kasnije nova radost za domaće navijače, a strijelac drugog pogotka je Oztekin.

Do kraja su gosti uspjeli ublažiti poraz preko Akce koji je precizan bio petnaest minuta prije kraja. Senijad Ibričić i današnji meč odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Erciyesspor je ovom pobjedom uhvatio slamku spasa i približio se zoni opstanka. Ibričićev klub sada je predposljednji sa 19 bodova, tri manje od zone koja garantuje opstanak. Karabukspor je ostao na petom mjestu sa 34 boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Super liga, 22. kolo:

Erciyesspor - Karabukspor 2:1 (Yildrim 67., Oztekin 71./Akca 75.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.