Važna pobjeda Milana u Parmi, Ibrahimović "pocrvenio"

Rossoneri koračaju ka Ligi prvaka

Važna pobjeda Milana u Parmi, Ibrahimović "pocrvenio"

E. Škorić

Milan je u susretu 30. kola Serije A gostovao u Parmi i uz dosta problema slavio je s 3:1.

Nije to bila nimalo lagana utakmica za Milan, ali gostujući tim je na kraju proslavio jako važna tri boda s kojima ostaje na drugom mjestu i primakao se svom cilju, a to je ipak plasman u Ligu prvaka.

Gosti nisu briljirali, daleko od toga, ali kvalitet je danas bio na njihovoj strani. Poveli su u osmoj minuti, kada je Ante Rebić postigao sjajan gol nakon sjajne asistencije Zlatana Ibrahimovića.

U 44. minuti Theo Hernandez je proigrao Francksa Kessiea, koji postiže gol za 2:0 i izgledalo je da će Milan bez većih problema ostvariti trijumf.

Pola sata prije kraja Zlatan Ibrahimović je isključen i to je bio veliki problem za Milan, a naročito su se stvari zakomplikovale u 66. minuti kada je Gagliolo smanjio na 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pokušavala je Parma da se vrati na sve načine, da osvoji barem bod u borbi za opstanak, ali Milan je izdržao i sada mirno čeka duel s Genovom na San Siru. Ne samo da su gosti izdržali da ne prime gol, nego je iz kontre Leao u 94. minuti ovjerio trijumf svog tima. Prethodno je dobar dio terena pretrčao, a potom ga uposlio njegov sunarodnjak Dalot.

Bh. reprezentativac Rade Krunić igrao je od 77. minute, kada je zamijenio Hakana Calhanoglua.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi