Važna pobjeda TOŠK-a, remi Veleža i Orašja, slavio i Rudar

Prva liga FBiH, 4. kolo

Važna pobjeda TOŠK-a, remi Veleža i Orašja, slavio i Rudar

Četvrto kolo Prve lige FBiH je donijelo dosta zanimljivih susreta, između ostalih, TOŠK je savladao Čapljinu sa 4:1, Orašje i Velež su remizirali rezultatom 1:1, a Rudar je u gostima došao do pobjede nad Travnikom rezultatom 2:0.

Ekipa TOŠK-a je na svom terenu uspjela doći do velikog trijumfa, njihovog prvog u novoj sezoni Prve lige. 

Domaćini su poveli preko Kršića koji je odlično reagovao nakon ubačaja Mrgude iz kornera u 27. minuti. Mreže su potom mirovale sve do 60. minute susreta kada je TOŠK došao do 2:0, strijelac je ponovo bio Kršić.

Danas fantastični Kršić je ponovo pogodio u 74. minuti, a Čapljina je u 80. minuti uspjela smanjiti na 3:1 preko Haračića.

Svoju sjajnu partiju Kršić je krunisao u 89. minuti svojim četvrtim golom za konačnih 4:1.

Orašje i Velež su remizirali rezultatom 1:1, a gosti iz Mostara su odlično otvorili susret, pa je Brandao već u petoj minuti pogodio za vodstvo svoje ekipe. Asistent Brandau je bio Mujezinović. Brandao je i u 19. minuti opasno zaprijetio, ali do promjene rezultata nije došlo.

Velež je do vodstva mogao i u 25. minuti, ali Pejić sjajno interveniše nakon šuta Penessa i izbija loptu s gol linije.

Orašje je ozbiljnije zaprijetio u 40. minuti preko Žižovića, ali je njegov šut otišao preko gola. Domaćini su ipak uspjeli doći do izjednačenja u 45. minuti kada je iz jedanaesterca pogodio Krgić. Obje ekipe su imale još nekoliko solidnih prilika, ali je do kraja ostalo 1:1.

Rudar je na gostovanju kod Travnika došao do velike pobjede rezultatom 2:0. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gosti su do vodstva na Piroti došli u 18. minuti kada je Kobilica pogodio s bijele tačke. Travnik je mogao do izjednačenja u 43. minuti, ali Čurić nije uspio pogoditi iz izgledne šanse.

Travnik je u drugo poluvrijeme ušao nešto ofanzivnije, ali je uprkos inicijativi domaćina, Rudar došao do drugog gola u 78. minuti. Strijelac za konačnih 2:0 je bio Bajro Spahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi