Koeman ima specijalnu klauzulu prema kojoj može preuzeti samo jedan klub već narednog ljeta
Koeman ima ugovor sa Holandijom do 2022. godine

Selektor Holandije već nakon Evropskog prvenstva može preuzeti velikana ukoliko stigne ponuda

Koeman ima specijalnu klauzulu prema kojoj može preuzeti samo jedan klub već narednog ljeta

S. Pašalić

Ronald Koeman je u februaru 2018. godine preuzeo kormilo reprezentacije Holandije.

Od trenutka kada je 56-godišnji stručnjak preuzeo ovu reprezentaciju, ona bilježi dosta dobre partije nakon što je prije toga imala jedan loš period nakon smjene generacija i gdje se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Sada se Holandija nalazi na dobrom putu da se plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine s obzirom da u grupi C kao i Njemačka ima 15 bodova, a još treba odigrati dvije utakmice u kojima joj je praktično potreban jedan bod za odlazak na Euro.

Koeman ima ugovor sa Holandijom do 2022. godine, ali u njemu postoji posebna klauzula koja mu dozvoljava da nakon Evropskog prvenstva 2020. godine može preuzeti samo jedan klub ukoliko stigne ponuda, a to je Barcelona.

"Po tom pitanju su postignuti dogovori, ali Barcelona bi to trebala platiti. Ronald je uvijek nagovještavao da jednog dana želi biti trener u Barceloni. Vidjet ćemo šta će se dogoditi.", potvrdio je sportski direktor Holandije, Nico-Jan Hogma.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi