Već odlučeno kome ide trofej Copa Sudamericane?

Chapecoenseu titula?

Već odlučeno kome ide trofej Copa Sudamericane?

Edmir Škorić

Chapecoense će najvjerovatnije postati prvak Copa Sudamericane.

Brazilski klub ostao je bez kompletne ekipe i osoblja nakon velike tragedije i pada aviona u Kolumbiji. Avion se srušio na putu za Medellin, gdje je Chapecoense trebao da odigra prvi finalni meč Copa Sudamericane.

Na kraju, iz Atletica su zatražili od CONMEBOL-a da titulu dodijeli Chapecoenseu.

Navodno je prihvaćena incijativa Atletica, pa će brazilski klub uskoro biti proglašen osvajačem Copa Sudamericane, drugom po jačini rangu takmičenja u Južnoj Americi.

Prije nego se dodijeli titula Chapecoenseu, morat će se riješiti neka pravna pitanja, no Globo Esporte tvrdi da su to samo sitnice i da će sve biti na kraju onako "kako mnogi žele".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi