Već se zna ime novog trenera Barcelone?

Ronald Koeman preuzima Barcu?

Već se zna ime novog trenera Barcelone?

M. Šljivak

Luis Enrique vjerovatno će napustiti klupu Barcelone po završetku aktuelne sezone.

Ugovor 46-godišnjem španskom stručnjaku ističe na kraju ove sezone, a kako je odbio novi ugovor, rukovodstvo katalonskog tima krenulo je po njegovu zamjenu.

Novi trener tima s Nou Campa mogao bi biti Ronald Koeman. Aktuelni menadžer engleskog Evertona najveći je favorit za preuzimanje klupe katalonskog velikana i holandskog stručnjaka bismo od naredne sezone mogli gledati na trenerskoj poziciji u Barceloni.

Navodno, rukovodstvo Barce čini sve kako bi angažovalo Holanđanina. On također ima želju da radi u ekipi gdje je proveo i sjajne igračke dane u periodu od 1989. do 1995. godine.

Koeman ove sezone sjedi na klupi Evertona. S ovim timom radi zaista fantastičan posao, ali čini se kako će u timu s Goodisona provesti samo jednu sezonu. Ponudu Barce je teško odbiti i 53-godišnji trener je za sada prvi kandidat za klupu jednog od najvećih timova svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U trenerskoj karijeri koju je počeo kao pomoćnik Louisu van Gaalu na Barcinoj klupi, Koeman je vodio veliki broj timova, među kojima su Ajax, Feyenoord, Southampton, a samostalnu karijeru je počeo u ekipi Vitessea 2000. godine.

Dolazak u Barcelonu bi predstavljao najveći izazov u karijeri, a u katalonskom timu će izazova itekako biti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi