Već tada su ga zavoljeli: Pjanićev gol iz 2010. godine postao hit među navijačima Barcelone

Srušio najvećeg rivala katalonskog kluba

Već tada su ga zavoljeli: Pjanićev gol iz 2010. godine postao hit među navijačima Barcelone

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić jučer je i zvanično potpisao ugovor s Barcelonom.

Pjanić je odlučio nakon četiri godine da napusti ekipu Juventusa, te karijeru nastavi u jednom od najboljih svjetski klubova - Barceloni. Bh. veznjak je s Kataloncima potpisao ugovor na četiri godine, a novom timu će se pridružiti na kraju ove sezone.

Nije tajna da je Pjaniću uvijek bila želja da zaigra u dresu Barcelone, a kada je stigla ponuda s Camp Noua nije se dugo mislio. Pregovori Barce i Juventusa trajali su oko dva mjeseca, a na kraju su uspjeli postići dogovor na obostrano zadovoljstvo.

Pjanić tako ide u Barcelonu, dok će u suprotnom pravcu doći Arthur Melo koji je sinoć također predstavljen kao novi igrač Stare dame.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako se navijači Barcelone nisu baš radovali ovom transferu jer vjeruju da klub nije trebao olako pustiti Arthura koji je nedavno napunio 23 godine. No, nakon što je stigla potvrda da je Pjanić potpisao bilo je mnogo više pozitivnih komentara.

Na društvenim mrežama hit je postao posebno jedan pogodak našeg Zmaja. Naravno, u pitanju je pogodak koji je Pjanić zabio najljućem Barcinom rivalu Real Madridu 2010. godine. Tada je Lyon izbacio Kraljeve iz Lige prvaka, a upravo je Pjanićev gol bio odlučujući.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Sjecam se tog dobro poslije tekme furalo se ono insomnia od Jelene, nesto za casiljasa, "ja vise nikada, necu da spaavam, jer kada spavam ja Pjanica sanjam", sjecam se prvu tekmi Makoun zabio golcinu za konacnih 1-0, ja kakvu je tad imo Lyon ekip Makoun, Baumsong, Kallstrom, Lloris, Juninho, Pjanic, Bastos, Gonalons, Govou, Reveillere, Delgado, Toulalan, Lisandro...
4 1
SarajevoFC
Ne čudi me da vam je The Jelena omiljena pjevačica. Turbo folk navijačka grupa TM'88.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi