Veće pojačanje nije mogao poželjeti: Sjajne vijesti za Guardiolu

De Bruyne ubrzo na terenu

Veće pojačanje nije mogao poželjeti: Sjajne vijesti za Guardiolu

Manchester City je i ove sezone najveći favorit za titulu prvaka Engleske. Istina, Građani su trenutno drugi na tabeli iza fantastičnog Liverpoola, ali sada će trener Pep Guardiola dobiti veliko pojačanje.

Naime, njegov sjajni veznjak Kevin De Bruyne se vraća na teren puno ranije nego što se to očekivalo.

De Bruyne je zaradio povredu koljena na treningu sredinom augusta, a tada se predviđalo da će sjajni Belgijanac pauzirati barem tri mjeseca.

Ipak, njegov oporavak očigledno odlično teče, pa je on trenutno veoma blizu povratku treninzima, što znači da ćemo ga uskoro vidjeti na terenu. Dobre vijesti za City su i činjenica da je Benjamin Mendy blizu povratka u akciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sve ide kako treba. Kevin trenutno pravi posljednje korake pred povratak na treninge sa ekipom. Ista situacija je i sa Mendyjem", poručio je danas trener Cityja.

Mendy i De Bruyne propuštaju predstojeće gostovanje kod Brightona, ali je jasno da će Guardiola vrlo brzo imati na raspolaganju i ova dva sjajna fudbalera koja će dodatno pojačati ionako odlične Građane.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi