Džeko napisao životnu priču: Bili smo mrtvi...
(Foto: EPA)

Dijamant za The Players Tribune

Džeko napisao životnu priču: Bili smo mrtvi...

Midhat Šljivak

Legenda bh. fudbala Edin Džeko napisao je svoju životnu priču za američki portal The Players Tribune.

Ovaj portal sportistima širom svijeta omogućava da ispričaju određene situacije iz života, a Džeko je itekako imao šta reći.

Svoju emotivnu priču je počeo rečenicom "Bili smo mrtvi", a zatim je tekst započeo iz 2012. godine kada je Manchester City sa Sergijom Aguerom odveo do titule prvaka Engleske.

"Svi smo prije utakmice vjerovali da smo šampioni. Znali smo da se QPR bori za opstanak, ali mi smo se osjećali snažno i sve što smo trebali napraviti je da ih pobijedimo. Niko nije vjerovao u gubitak titule. Sve je bilo tiho i onda bang - 39. minuta Zabaleta zabija. Imali smo 1:0 na poluvremenu i već sam razmišljao o tituli. Dobili su crveni karton, a zatim su okrenuli rezultat nekako. Sjećam se da je Roberto Mancini stajao pored linije nakon njihovog drugog gola i psovao nas je

"Mislio sam da smo mrtvi. Kao da se niko od nas nije znao nositi s pritiskom. Svi smo mislili da smo prokockali sjajnu sezonu u jednoj utakmici. Kada gubite 2:1 u sudijskoj nadoknadi i na Play Stationu, nema šanse da okrenete utakmicu. Nemoguće je. Zatim korner Silve. Postigao sam gol u 91:20 minuti. Kada sam zabio, derao sam se na sve: Hajmo, hajmo! Ima još tri minute. Možda još nismo mrtvi?"

"Ne znam kako smo uspjeli, definitivno nam je neko s neba dao šansu. Ljudi me stalno pitaju za taj pogodak Aguera, kakav je osjećaj bio na terenu u tom trenutku. Iskreno, najjača emocija koju sam osjetio bila je olakšanje. Ne možete zamisliti koliko mi je bilo lakše kada je lopta ušla. Cityjeva prva titula nakon 44 godine osvojena na takav način. Ludo. Ta utakmica mi je pokazala da u fudbalu i životu nikada ne smiješ odustati. Ako odustaneš, onda si mrtav. Mi smo bili mrtvi, ali vratili smo se ni iz čega".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, Edin neizbježna tema su bila i ratna dešavanja u Sarajevu kroz koja je on prošao, ali i mnogo drugih stvari.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Ti si naš kralj...toliko si nam radosti donjeo Hvala ti
40 4
Novibroj
Uzor mladima , nije od sebe pravio budalu fin stalozen zivot zivi . Nije sav pod tetovazama to je kad majka fino djete odgoji. Svaka tebi cast i tvojim roditeljima .
28 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi