Večeras Madrid ima da gori

El clasico na Santiago Bernabeu

Večeras Madrid ima da gori

Kada međusobno snage odmjeravaju Real Madrid i Barcelona, svaki je drugi fudbalski događaj u drugom planu. Tako će biti i večeras, kada u okviru 34. kola Primere ova dva kluba igraju svoj el clasico.

Najveći gradski derbiji na svijetu, između Celtica i Rangersa, Milana i Intera, Boce i Rivera, iako su sami po sebi strašni derbiji, ne mogu stati uz rame najvećem fudbalskom derbiju na svijetu, španskom el clasicu, kada se sastaju ljuti rivali, Real Madrid i Barcelona.

Barca na Santiago Bernabeu putuje sa četiri boda prednosti ispred Madriđana i bod bi joj bio sasvim dovoljan da sačuva prednost i dođe nadomak odbrane naslova najboljeg u Španiji.

Real, s druge strane, bi eventualnom pobjedom došao samo na bod zaostatka za najvećim rivalom, pa bi se do kraja prvenstva vodio pravi rat.

I jedni i drugi zrače optimizmom uoči večerašnjeg velikog derbija.

-    Pobjedom nad Barcelonom došli bi u više nego izglednu poziciju da se borimo za naslov prvaka. Naša forma je u uzlaznoj putanji i mislim da pred svojim navijačima možemo do trijumfa, kazao je kapiten „kraljevskog kluba“ Raul Gonzales Blanco.

Barca, s druge strane, u Madrid sigurno ne dolazi sa bijelom zastavom. Svjesni su snage svog vječnog protivnika, ali je i na Nou Campu samopouzdanje na visokom nivou.

-    Imamo nekoliko veoma teških utakmica u nizu. To, međutim, nikako ne umanjuje našu želju za trijumfom večeras. U dobroj smo formi, možemo svakom zabiti gol, a u Madridu bi nam i bod značio veliki korak ka odbrani naslova, smatra trener Barce Pepe Guardiola.

 

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.