Vedad Ibišević konačno dobio ponudu koju je čekao?

Želi ostati u Njemačkoj

Vedad Ibišević konačno dobio ponudu koju je čekao?

E. Čaušević

Iskusni bh. napadač Vedad Ibišević već pola godine je bez kluba nakon što je napustio Schalke.

Ibišević je prvi dio prošle sezone igrao u dresu Schalkea, ali se u ovom klubu zadržao samo šest mjeseci.

Naime, čelnici Schalkea odlučili su da raskinu saradnju s bh. napadačem nakon što je imao sukob s jednim od pomoćnih trenera na treningu.

Ibišević je u januaru imao nekoliko zanimljivih ponuda za nastavak karijere, a najuporniji bili su klubov iz Turske. Međutim, Ibišević je sve to odbio i odlučio je uzeti kratak odmor.

Bivši bh. reprezentativac nedavno je boravio i u Sarajevu gdje je otkrio da strpljivo čeka nove ponude, te da mu je cilj da nastavi karijeru u Njemačkoj.

Također, otkrio je i da u slučaju da ne dođe ponuda koja će zadovoljiti njegove ukuse onda će razmisliti ozbiljno i o završetku karijere.

Oglasi

Međutim, čini se da bi se našem 36-godišnjem napadaču mogla ispuniti želja da i dalje igra u Njemačkoj.

Naime, njemački mediji objavili su da bi Ibišević karijeru mogao nastaviti u Cvajti jer je interes za njega obnovio Hannover s kojim se iskusni napadač povezivao i prije pola godine.

Tada Ibišević nije postigao dogovor s Hannoverom, ali čini se da je ovaj klub ponovo itekako zainteresovan da angažuje bh. napadača koji bi potpisao jednogodišnji ugovor, te bi stigao u klub bez obeštećenja.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ljetni prelazni rok tek treba početi i bit će zanimljivo vidjeti da li će Ibišević dobiti ponudu kakvu očekuje ili će ovog ljeta okačiti kopačke o klin.

Ibišević igra u Njemačkoj još od ljeta 2006. godine kada je iz PSG-a prešao u Aachen. Još je igrao za Hoffenheim, Stuttgart, Herthu i Schalke.

Top Komentari

MethodMan
Pun para milioner debil umjesto da dodje da igra kod nas da diže moral i uci djecu on neće ko i ostali I kažu patriote patriote moj qurac tamo džabe igraš kaže platu će dati nezbrinutoj djeci, svaka čast buraz al tamo se država Njemačka brine za takvu djecu i ljude, dok odvje nik9
8 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi