Džeko i Ibišević su se u životu porječkali samo jednom, tada su nam "otvorena vrata dženeta"

Detalji s kultne utakmice

Džeko i Ibišević su se u životu porječkali samo jednom, tada su nam "otvorena vrata dženeta"

A. Čaušević

Vedad Ibišević i Edin Džeko je defitivno najbolji napadački tandem fudbalske reprezentacije BiH.

Na BHT 1 je premijerno emitovan film o Ibiševiću pod nazivom Ispunjenji snovi, a dobar dio dokumentarca posvećena je kultnoj utakmici s Litvanijom 2014. godine.

To je bi vjerovatno prvi iposljednji put da su se Džeko i Ibišević poriječkali i to zbog jedne prilike.

"Sjećam se dobro, utakmica je bila teška što se tiče mentalne snage. Teren nije bio baš najbolji", rekao je Džeko.

"Sjećam se situacije, ja i Džeko smo imali šansu, ja sam reagovao zbog te nervoze, zbog značaja...", govori Ibišević.

"Udario sam loptu glavom. Vedo je bio iza, govorio mi je pusti, zagalamim, 'pa javi se', ali to su neke stvari koje spadaju u naš posao i fudbal", dodao je Džeko.

Oglasi

Ibišević se prisjetio gola.

"Onda odjednom pozicija, dolazi lopta s lijeve strane. Dolazi lopta s lijeve strane, lakše nego na treningu. Malo sam se trznuo da potrefilm loptu bio je gol i znao sam da je to to", kazao je Vedo.

Inače, tadašnji kapiten Emir Spahić je za taj gol i utakmicu kazao dženeta što prema muslimanskom vjerovatnju znači odlazak u raj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Gledaš pomoćnog sudiju, glavnom sudiju, onda odjednom delirijum. Psovao sam u tom trenutku, ne kontroliraš emocije, ideš prema njemu i znaš da ti je otvorio vrata dženeta", rekao je popularni Spaha.

"Ne znam kako to opisati. Jedni lijevo, jedni desno. Ne zna se ko gdje trči, jedan skače po tribini, jedan skače po specijalcima. Nezaboravno", dodao je legendarni štoper.

Promo

Top Komentari

E.Car
I mi sada hoćemo na svjetsko sa ovakvom ekipom?!?!?! Niti je Džeko što je bio niti imaš više ikog da se može mjeriti sa postavom koja je igrala 2014. Svi u top ekipama i top formi. Ovo danas je tanko i koliko god uspiju nešto uraditi treba im čestitati.
22 1
kostro
Jbt kad god gledam ovo najezim se i place mi se
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi