Vedad Ibišević karijeru nastavlja u Turskoj?

Zanimljiva ponuda za bh. napadača

Vedad Ibišević karijeru nastavlja u Turskoj?

E. Čaušević

Iskusni bh. napadač Vedad Ibišević nakon tri godine mogao bi napustiti berlinsku Herthu i karijeru nastaviti u Turskoj.

Ibišević je u Herthu stigao na ljeto 2016. godine iz Stuttgarta i za kratko vrijeme došao je do kapitenske trake. Ipak, njemački mediji prenose da bi 34-godišnji bivši bh. reprezentativac ovog ljeta ponovo mogao promijeniti sredinu.

Bivši Zmaj s Herthom ima ugovor do ljeta 2020. godine, a ponuda za nastavak saradnje još uvijek nije stigla. No, kako pišu mediji u Njemačkoj berlinski klub bi mogao prodati Ibiševića u narednim sedmicama.

Ibišević se povezuje s prelaskom u Trabzonspor koji je pokazao veliki interes za iskusnog napadača. Navodno, Ibiševiću je ponuđen dvogodišnji ugovor s opcijom da isti produži za još jednu sezonu.

Trabzonspor i Hertha bi uskoro trebali početi pregovore oko Ibiševića i navodno postoje velike šanse da bh. napadača narednih sezona gledamo u turskoj Superligi. Ukoliko ne uspiju dovesti Ibiševića za Trabzon je plan B napadač Hannovera Jonathas.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ibišević u Njemačkoj igra već 13 godina i ostavio je veliki trag u Bundesligi. Prije Herthe nastupao je još za Stuttgart, Hoffenheim i Aachen. U svojoj karijeri bh. napadač je još igrao za SLU Billikens, Baden, Fire Peremier, PSG i Dijon.

Također, Trabzonsport je ovog ljeta doveo već jednog bh. igrača, a riječ je o Nemanji Anđušiću koji je u ovaj tim stigao iz Mladosti.

Top Komentari

zazamir
Vedo legendo naša, sretno ti ma gdje god to bilo
6 0
Nany
Ispunio si svoje dječačke snove ,od Vlasenice do legendarne Marakane, dao si gol koji nas je odveo u Brazil, dao si prvi gol za BIH na svjetskom prvenstvu,i to velikoj Argentini ,ostavljao si srce na terenu za našu BIH. Znam da ti je lopta u srcu, igraj dok možeš! SRETNO LEGENDO.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi