Vedad Ibišević piše historiju u Njemačkoj: Ispred njega su samo Lewandowski i Pizarro

Treći na listi najboljih strijelaca

Vedad Ibišević piše historiju u Njemačkoj: Ispred njega su samo Lewandowski i Pizarro

E. Čaušević

Fudbaleri Schalkea jučer su slavili u gostima protiv niželigaša Schweinfurta sa 4:1 u okviru prvog kola DFB Pokala.

Schalke je konačno ove sezone došao do pobjede jer im u Bundesligi ne ide baš najbolje. Gosti su izjednačili u 39. minuti, a na scenu je stupio bh. napadač Vedad Ibišević koji je pogodio za 1:1.

Za Ibiševića ovo je bio prvi gol u dresu Schalkea u zvaničnim utakmicama, a poznato je da je u klub stigao ljetos. Pokazao je da je i dalje "ubica" pred golom i da još uvijek ima šta da pokaže.

Iako već ima 36 godina Ibišević još uvijek ne razmišlja o penziji i pokazao je da može igrati na velikoj sceni. Također, golom protiv Schweinfurta naš bivši reprezentativac je ostvario sjajno dostignuće.

Naime, za Ibiševića ovo je bio 21. gol u okviru DFB Pokala, a više od njega zabila su samo dvojica igrača.

Robert Lewandowski je prvi sa 39 golova, a drugi je legendarni Claudio Pizarro koji je postigao 34 gola u ovom takmičenju. Velika je stvar što je treći na vječnoj listi Bosanac i Hercegovac i to najbolje pokazuje kakvu karijeru je ostvario Ibišević u Njemačkoj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi