Ibišević ima velike planove, Dardari: Trebaju nam takvi šampioni

Bivši bh. reprezentativac u ulozi trenera

Ibišević ima velike planove, Dardari: Trebaju nam takvi šampioni

E. Škorić

Nekadašnji reprezentativac BiH i jedan od igrača koje je bh. publika posebno cijenila, Vedad Ibišević, nedavno je okončao igračku karijeru.

Ibišević je ostavio veliki trag u dresu BiH, uostalom postigao je neke historijske golove, pa i onaj na Svjetskom prvenstvu u Brazilu protiv Argentine, ali i još važniji - u Kaunasu protiv Litvanije u 1:0 pobjedi s kojom smo se prvi put plasirali na veliko takmičenje.

Plavooki bombarder je godinama briljirao u Njemačkoj. Slavu je stekao igrajući za Hoffenheim prije nesretne teške povrede, a kasnije je bio član Stuttgarta i Herthe. Od avgusta je penzionisan nogometaš, ali marljivo radi kao ofanzivni trener u Herthi.

Ibišević svojim iskustvom pomaže mlađim napadačima da budu još bolji. Uoči Herthine utakmice protiv Borussije Moenchengladbach, govorio je o svojoj ulozi i svojim planovima.

"Svaki od tih momaka imaju svoju kvalitetu, a moj cilj i posao je da izvučem najbolje iz njih. Hoću li uspjeti, pokazat će se u subotu protiv Borussije Moenchengladbac", kazao je Ibišević, dodavši:

Ovo je trenutno moja prva faza kao trenera i moram najprije da steknem iskustvo. Moram reći da je prilično slično kao kada sam bio nogometaš. Već mogu sebe da zamislim da jednog dana budem samostalni trener jednog tima, ali trenutno moram da se usavršavam i imam puno vremena pred sobom".

Ibišević je svjestan da je prošao teške momente u karijeri, da je znao da se nosi sa pritiskom i da odgovori u momentima kada "neće lopta u gol" i naravno sada sve te stvari želi prenijeti na mlađe igrače koji će se prije ili kasnije naći u takvim situacijama. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvi trener Herthe Pal Dardai posebno je zadovoljan Ibiševićem i njegovim radom s napadačima.

"Jako smo zadovoljni s Vedadom, iako on još mora da pronađe svoj smjer i da odluči kakav trener želi biti. Ima dobru karizmu, puno priča s igračima. Nama trebaju takvi pobjednici. Nemamo uvijek isto mišljenje, ali hemija je ispravna i to je najvažnije. Vedad je pozitivan i to nam pomaže", istakao je Dardari.

Top Komentari

lopov84
Cuj Dardari... ko ti je to keve ti?
3 0
miki30
Materemi moraš deset put pročitati naslov da bi skontao šta tip želi reći. Ali i dalje pogrešno napisano.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi