Vedad Ibišević završio karijeru i ekspresno dobio novi posao
Foto - EPA

Postaje trener u Herthi

Vedad Ibišević završio karijeru i ekspresno dobio novi posao · Zvanično

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević (36) završio je profesionalnu fudbalsku karijeru i ekspresno je započeo trenersku karijeru.

Legendarni napadač okončao je profesionalnu karijeru, ali neće biti bez obaveza jer je postao trener u Herthi.

Ibišević će voditi brigu o napadačima prvog tima te klupske akademije i na taj način će legendarni bh. napadač početi trenersku karijeru.

"Uvjeren sam da će svojim iskustvom pomoći našim ofanzivnim igračima da postanu još bolji", rekao je sportski direktor Herthe Fredi Bobić.

Trener Pal Dardai je također sretan što će pored sebe imati čovjeka kao što je Ibišević.

"Vedad je uvijek bio moja produžena ruka na terenu. On je pravi vođa i radujem se saradnji sa njim".

Oglasi

Vedo ist zurück! 😍 Unser Trainerteam um Pál Dárdai bekommt ab sofort prominente Unterstützung: @Vedad Ibisevic kehrt als...

Posted by Hertha BSC on Wednesday, August 4, 2021

Ibišević je zadovoljan zbog činjenice da je u klubu kojeg voli krenuo u nove izazove.

"Nakon što je postalo jasno da ću završiti karijeru imao sam jako dobre razgovore sa predstavnicima Herthe, posebno sa Fredijem i Palom. Klub mi je u srcu, osjećam se kao Herthanrer i sretan sam i zadovoljan što sam preuzeo ovu dužnost", poručio je Ibišević.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. fudbaler je dres Herthe nosio od 2016. do 2020. godine i zabio je 54 gola u 158 utakmica. U bogatoj karijeri igrao je još za Stuttgart, Hoffenheim, Aachen, Dijon i PSG.

Za reprezentaciju BiH postigao je 28 golova u 83 nastupa, a ostat će upamćen kao prvi strijelac naše selekcije na velikom takmičenju, protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Top Komentari

user1582456981
Sretno Vedatore, oko plavo???
14 0
King_Kenny
...covjek je otjeran iz reprezentacije,a bio je jedan od najboljih igraca u historiji BiH,mogao hladno jos 2-3 godine igrati...hvala mu za sve i mnogo srece u trenerskoj karijeri,ne sumnjam da ce dogurati i do prvog trenera,a Herta je pokazala kako se cijeni bivsi igrac,a ne kao ovi nasi jazavci...uvijek cemo se sjecati onog gola u Litvaniji,mnogo srece je donio ovom narodu.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti