Gdje je "nestao" Vedran Kjosevski?

Bio kapiten Željezničara i reprezentativac BiH

Gdje je "nestao" Vedran Kjosevski?

A. Čaušević

Kada sa nepunih 19 godina stanete na gol jedno od najvećih klubova u državi jasno je da predstavljate veliki potencijal i imate svjetlu budućnost. Međutim, sudbina, ta famozna riječ, se pobrine da životni tok ne ide u smjeru u kojem se to planira. Čovjek snuje, Bog određuje, rekao bi naš narod. 

Vedran Kjosevski (26) je prije nekih sedam, osam godina slovio za najtalentovanijeg bh. golmana. U Premijer ligi BiH je prve minute upisao još 2014. sačuvavši svoju mrežu na gostovanju kod Leotara.

Početkom 2016. godine postao je standardan na golu. Ekipa na čelu s Edisom Mulalićem je redala sjajne rezultate sve do utakmice s Čelikom na Bilinom polju kada je bačena i prva mrlja na karijeru dečka iz makedonskog Velesa.

Zbog udaranja radnika na održavanju terena nanjevši mu povrede na licu golmana Kjosevski je tada suspendovan na pet utakmica zabrane nastupa, pa je propustio i tri uvodna kola sezone 2016/2017.

S vremenom je dobrim izdanjima na terenu skupljao kredite i gradio reputaciju u svlačionici Plavih. Na proljeće 2017. godine je počeo da nosi kapitensku traku, a nekoliko mjeseci kasnije stiglo je i produženje ugovora do 2020. godine. Tada se špekulisalo i o unosnom transferu u inostranstvo do kojeg na kraju nikad nije došlo.

Činilo se da mu je budućnost mu je bila na Grbavici, sve do utakmice protiv GOŠK-a i poraza 1:2. Nakon toga mu je oduzeta i kapitenska traka zbog nedoličnog ponašanja. Radilo se o navodnoj kupovini alkohola.

Oglasi

Poslije toga se vratio na gol, ali je postalo jasno da za njega više neće biti isto, barem na neki period. Prvo je "jedinica" bio Irfan Fejzić, a na startu sezone 2018/2019 među stativama je stajao Filip Erić.

Nakon skoro šest mjeseci pauze Kjosevski se na gol Željezničara vratio u sarajevskom derbiju. Amar Osim mu je dao priliku da brani i golman ga nije iznevjerio, a Plavi su slavili pobjedu 1:3.

Tada je dečko rođen u Sjevernoj Makedoniji vratio mjesto startera, počeo je i 2020. godinu kao "jedinica", ali je stigao koronavirus, sezona je prekinuta, nekoliko mjeseci kasnije istekao mu je ugovor i sitgao je odlazak sa Grbavice.

U prethodnoj sezoni je potpisao za Velež gdje stvari nisu otišle u željenom planu. Priliku za igru dobio je u četiri nastupa. U junu je napustio Rođene i od toda je bez kluba. U međuvremenu je nekako neprimjetno otišao sa scene.

Pošto ima tek 26 godina bilo bi nezahvalno reći da je završio karijeru jer ne bi bio ni prvi ni posljednji primjer da se vratio fudbalu nakon nekoliko mjeseci pauze. Interesantno da Kjosevski uopšte nije aktivan na društvenim mrežama te ga praktično nema u javnosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Premijer ligi je upisao preko 100 nastupa. Ostat će upamćen kao jedan od rijetkih golmana koji su u bh. prvenstvu zatresli mrežu. Protiv Širokog Brijega na Grbavici je zabio sa svoje polovine u sumraku utakmice.

U karijeri je osvojio jedan trofej i to Kup BiH 2017. godine. Nekoliko puta je pozivan i u reprezentaciju BiH. Prvi ga je pozvao Robert Prosinečki, a zatim i Dušan Bajević na proljeće 2020. godine, ali je to okupljanje naknadno otkazano zbog pojave koronavirusa.

Promo

Top Komentari

Shaba
Po meni bio odlican golman za nase prilike. Sta se desilo?Zna on i treneri. Bruku igraca je ovako unisteno, dodje jedan koji ga ne mirise ,pocne ga maltletirat, uniszi mu samopouzdanje, a onda svaki sledeci se ni ne trudi vratit ga na pravi put vec ga samo gura dublje i dublje.
7 0
user1597347980
Alkohol ga unistio karijeru
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi