Na današnji dan prije 14 godina je ubijen Vedran Puljić

Na današnji dan prije 14 godina je ubijen Vedran Puljić

O. Lekić

Na današnji dan prije četranest godina u Širokom Brijegu ubijen je Vedran Puljić.

Puljić je sa prijateljima putovao na derbi meč Premijer lige koji na kraju nije ni odigran.

Nekoliko sati prije meča nastao je pravi haos na ulicama Širokog Brijega, policije gotovo da nije bilo, a sat vremena prije meča stigla je informacija koja je šokirala sve.

Puljić je ubijen iz vatrenog oružja, a uhapšen je nešto kasnije Oliver Knezović. Ipak, Knezović je pobjegao iz pritvora PU Široki Brijeg, skokom sa drugog sprata i pobjegao je u Hrvatsku gdje je prije dvije godine oslobođen, no posljednje informacije govore da bi suđenje trebalo biti ponovljeno.

Vedranov ubica, ko god bio, tako je i dalje na slobodi, a popularne Horde Zla na svakom meču prisjete se svog kolege sa tribina i traže pravdu. Isto vrlo često čine i druge bh. navijačke skupine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povodom godišnjice smrti Horde zla će danas posjetiti mjesto gdje je sahranjen njihov drug sa tribina i odat će mu počast.

"U srijedu, 4. oktobra navršava se 14 tužnih godina od ubistva našeg brata sa tribine Vedrana Puljića. Tim povodom navijačka grupa Horde zla će posjetiti Vedranovo grobno mjesto. Okupljanje je u 17h u prostorijama UNFKS na Koševskom brdu, odakle će se u koloni krenuti ka groblju Bare", naveli su iz UNFKS - "Horde zla" na svojim službenim stranicama.

Top Komentari

avalkaB
Istina za Vedrana!
2 0
Mowzilla
Pravda za Vedrana!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi