Vego napustio GOŠK i pronašao novi klub

Karijeru nastavlja u susjedstvu

Vego napustio GOŠK i pronašao novi klub

Dosadašnji fudbaler GOŠK-a iz Gabele Stjepan Vego karijeru će nastaviti u Hrvatskoj.

Igrama u dresu GOŠK-a ovaj 21-godišnji defanzivac je zapao za oko brojnim klubovima, kako iz BiH tako i ostalih zemalja, ali izbor je na kraju pao na Inter iz Zaprešića.

Da je Inter nova destinacija u Veginoj karijeri potvrdio nam je i Ivan Klasnić, nekada fantastični napadač koji se danas brine o njegovoj karijeri, a prethodno je u Zaprešić iz Zrinjskog stigao i Marin Galić.

Zaprešićani su prošlu sezonu u HNL-u okončali na osmoj poziciji i tako ostali u ligi, no ambicije ovog tima bi mogle postati znatno veće, jer se već duže vremena priča o ulasku stranih investitora u klub. Pregovori su u završnoj fazi i do 12. juna bi trebalo biti poznato da li će od cijele priče biti nešto ili će stanje ostati nepromijenjeno i nadalje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Što se tiče Vege, sam transfer u Inter za njega svakako predstavlja iskorak u dosadašnjoj karijeri i nagrada je u suštini za igre koje je dosad pružao u dresu GOŠK-a.

Jedno vrijeme Vego je, podsjećanja radi, bio i mladi reprezentativac BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi