Marin Galić brzo pronašao novi klub

Nakon napuštanja Zrinjskog

Marin Galić brzo pronašao novi klub

Dojučerašnji fudbaler Zrinjskog Marin Galić nije dugo tragao za novom sredinom.

Po završetku sezone 23-godišnjem Galiću je istekao ugovor s mostarskim klubom, a naredna stanica u njegovoj karijeri bit će Hrvatska, gdje je potpisao ugovor sa prvoligašem Interom iz Zaprešića.

U ovom hrvatskom klubu nisu skrivali zadovoljstvo dovođenjem Galića, budući da se radi o igraču koji je u proteklom periodu bio nezamjenjiv kotačić u timu Blaža Sliškovića, a saradnja između dvije strane je potpisana na tri godine. 

"Drago mi je što se realizovao cijeli posao. Dolazak u HNL vidim kao iskorak u svojoj karijeri, a na meni je sada da opravdam ukazano povjerenje i pomognem klubu u ostvarenju ciljeva", kazao nam je Galić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Galić je dres Zrinjskog nosio od 2017. godine, a u prošloj sezoni svojim igrama je dao veliki doprinos u osvajanju titule šampiona BiH, što su prepoznali i navijači koji su mu kao znak zahvalnosti za sve što je uradio za klub dali i trofej "Filip Šunjić - Pipa".

U igri za Galićeve usluge bilo je još nekoliko klubova, kako iz inostranstva tako i BiH, ali na kraju je najkonkretniji u cijeloj priči bio Inter Zaprešić koji je prošlu sezonu u HNL-u okončao na osmoj poziciji. 

Top Komentari

Pero Perić
Zvao Galu Toplak ima 3 mjeseca i vise. A vamo spekulacije Sarajevo, Zeljo, Siroki... jos najgori pitari na forumu, pisu kako bi ga suknuli Zrinji da ga uzmu, odjednom im posto najbolji desni bek, ja se u sebi smijem kontam bil ih sasjeko, al administraciji treba 3 mjeseca da ti odobri nalog, ovim putem vas nabijem na qurac.
0 9
Avayan
Trebo u zelju jel ono HAHAHAAHAHAHAHAHA.... Nemaju uhljupi za igraca iz federalne lige
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi