Rođeni melju sve pred sobom -  Milaković 'na ćevapima', Vehabović slavi

Velež poveo

Rođeni melju sve pred sobom - Milaković 'na ćevapima', Vehabović slavi

Midhat Šljivak

Velež od 17. minute vodi s 1:0 protiv Leotara u susretu 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pogodak je postigao Edo Vehabović.

Velež u proljetnom dijelu sezone melje sve pred sobom. Danas je u Mostaru gost Leotar koji je 17 minuta izdržao da ne primi pogodak.

Sjajno su Rođeni ušli u meč i zasluženo su stigli do vodstva. Šikalo ubacuje s lijeve strane, lopta dolazi do Ede Vehabovića koji je fenomenalno završio akciju.

Poslao je fudbaler Veleža protivničkog igrača Milakovića 'po ćevape', a zatim je savladao Puletića za prednost od 1:0.

Vehaboviću je ovo treći gol ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a Velež nastavlja da melje rivale.

Treneri Nedim Jusufbegović i Marko Maksimović odabrali su ove sastave za današnji meč:

Oglasi

Velež: Hadžikić, Zeljković, Hrkać, Pršeš, Ćuković, Vehabović, Šikalo, Dejanović, Lauš, Anđušić i Haskić.

Leotar: Puletić, Uzelac, Cmiljanović, Čavić, Milić, Prusina, Stanojević, Stojković, Milaković, Šipovac i Aćimović.

Eventualnom pobjedom protiv Leotara Velež bi skočio na treće mjesto prvenstvene tabele, što je zaista fenomenalan uspjeh za Rođene koji su u prvom dijelu sezone igrali dosta skroman fudbal.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, dolazak Nedima Jusufbegovića na klupu prmijenio je dosta toga. Velež igra sjajno i osim poraza od Zrinjskog Rođeni su u ostalim utakmicama bili poprilično dominantni.

Podsjetimo, mostarski tim je i u polufinalu Kupa, gdje brani trofej iz prošle sezone, a u prvom meču savladan je Željezničar s 1:0.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
HAHAHAHAHA Cijelo selo stalo iza gola. ONI INACE NAPUNE OVO RUGLO SAMO KADA IM GOSTUJU SARAJEVO I ZELJO, TADA SVI DODJU NAVIJATI PROTIV NJIH... I NARAVNO KADA DODJE VELIKI ZRINJSKI, TO IM JE PRAZNIK U SELU. Hvala covicu i ultrasima sto su im dozvolili da navijaju protiv Leotara, koji je uzged institucija za ove seljacine.
2 8
user1655831611
A za Posušje neće ništa da objave a ovi cigani čim zabiju gol odma objavljuju i kaže melju sve pre sobom pokazo im je Zrinjski ko melje
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi