Zasjenio Livaju i Petkovića: Nekada je sakupljao lopte, sada dominira Hrvatskom, uspio je nerealno

Igra fantastično, a tek mu je 21 godina

Zasjenio Livaju i Petkovića: Nekada je sakupljao lopte, sada dominira Hrvatskom, uspio je nerealno

A. Čaušević

Prvenstvo Hrvatske je zanimljivije više nego ikad. Tri tima se ravnopravno bore za titulu i nemoguće je prognozirati ko će prvi proći kroz cilj. Dinamo i Hajduk su očekivano u vrhu, ali prvo mjesto drži nepokolebljiva Rijeka.

Tokom vikenda kandidati za titulu su ostvarili sigurne i ubjedljive pobjede. Dinamo i Hajduk su na papiru imali najlakši posao te su bez problema pobijedili Slaven Belupo i Goricu.

Rijeka je igrala derbi sa Osijekom i nekako lakše od očekivanog se obračunala sa gostima iz Slavonije. Briljirao je Veldin Hodža koji je postigao hat-trick.

Upravo je Hodža prva priča vikenda u Hrvatskoj te je ovaj 21-godišnjak definitivno zasjenio najveće zvijezde HNL-a kao što su Marko Livaja, Bruno Petković pa i mladi Martin Baturina koji je zabio dva gola Slaven Belupu.

Hodža igra sjajno u dresu Rijeke

Rijekin veznjak je uspio kompletirati hat-trick što je definitivno iz domene nerealnog s obzirom da igra na poziciji defanzivnog veznog.

Zabijo je novi dragulj hrvatskog fudbala u 21. i 23. minuti, dok je treći pogodak zabio u 63. minuti. Dvije asistencije mu je upisao Toni Fruk.

Oglasi

Rijeka u izlogu ima niz fantastičnih mladih igrača, u toj grupi je definitivno i Hodža čija je vrijednost 3 miliona eura te na Kvarneru tokom ljeta mogu sigurno očekivati unosne ponude.

Hodža je prije dvije godine igrao na posudbi u Dragovoljcu. Tada je kao golobradi dječak izjavio da mu je san titula prvaka s Rijekom.

"Nije mi drago što smo pobijedili moju Rijeku, ne želim i ne mogu to kriti. Kao ni moj jedini san: da Rijeka osvoji naslov", kazao je skromni dečko koji sada ima priliku da ispuni san.

Još od osme godine Hodža je član Rijeke. Krase ga nevjerovatna skromnost i poniznost te maksimalna profesionalnost.

Kada je na Kvarner stigla titula prvaka 2017. godine zanimljivo da je u pobjedi nad Cibalijom (4:0) Hodža sakupljao lopte na Rujevici. Šest godina kasnije san postaje java.

Prošao je Hodža sve omladinske selekcije Hrvatske, a nema sumnje da ozbiljno kuca i vrata A vrste. Pred njim je definitivno blistava budućnost...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi