Navijači u transu nakon objave NK Rijeka: "Treba stadion proširiti"
Foto: Srećko Niketić, PIXSELL

U Rijeku stiže Osijek

Navijači u transu nakon objave NK Rijeka: "Treba stadion proširiti"

Eldar Ganibegović

HNL nikada zanimljiviji. Hajduk, Dinamo i Rijeka su u trci za naslov prvaka, a Rijeka je zahvaćena velikom euforijom.

U okviru 26. kola HNL Rijeka će 10. marta biti domaćin ekipi Osijeka. Meč se igra od 15 sati.

Ono što je već sada poznato jeste to da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Rijeka je objavila da su sve ulaznice rasprodane.

💙💙💙 #ZajednosmoRijeka

Posted by NK Rijeka on Thursday, March 7, 2024

Dokaz je to da u Rijeci vlada velika euforija među navijačima koji se nadaju kako će ovaj tim nakon sedam godina ponovo postati prvak Hrvatske i prekinuti Dinamov niz.

"Šteta što nema više mjesta, treba stadion proširiti" i "Proširiti i natkriti", jedni su od komentara na ovoj objavi.

Oglasi

Ovu utakmicu Rijeka dočekuje na prvom mjestu s 53 boda, bodom više od Hajduka, te s pet bodova više od Dinama koji ima i meč manje.

Dinamo je pobijedio Rijeku u 24. kolu na Maksimiru golom iz sumnjivog penala u 95. minuti, ali to nije materijalizovao jer je remizirao u Osijeku (1:1), a Rijeka je slavila protiv Varaždina i idalje ima sve u svojim rukama kada je borba za titulu u pitanju.

Prednost Rijeke svakako može biti i to što joj u goste dolaze i Hajduk i Dinamo do kraja sezone i ostaje da vidimo kakav će rasplet da bude.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovome dodajmo da velikog udjela u uspjehu Rijeke ove sezone ima i bh. stoper Stjepan Radeljić koji je izabran i za najboljeg igrača mjeseca februara u redovima lidera HNL. 

Top Komentari

pero98
AJMO RIJEKA. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi