Veldin Hodža doktorirao protiv Osijeka: Riječani ne daju vrh HNL-a
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Sjajna partija u derbiju kola

Veldin Hodža doktorirao protiv Osijeka: Riječani ne daju vrh HNL-a

H. Zilić

Fudbaleri Rijeke ne daju lidersku poziciju u HNL-u. U 26. kolu u derbiju su razbili Osijek sa 3:0 i vratili se na prvo mjesto prvenstvene tabele sa 56 bodova, bod više od Hajduka.

Riječani su odigrali danas fenomenalan susret gdje su od samog početka bili puno bolji rival.

Da se gosti iz Slavonije neće dobro provesti bilo je jasno već nakon prvog poluvremena. Tačnije, Rijeka je za samo dvije minute nokautirala gostujuči tim sa dva brza gola u prvoj polovini prvog poluvremena.

Prvo je u 21. minuti Hodža pogodio za 1:0 na asistenciju Fruka, a isti igrač u 23. minuti na asistenciju Marića pogađa za 2:0 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku slična igra na terenu, Rijeka je diktirala tempo igre, imala veći posjed, ali i zrelije prilike.

Oglasi

Utakmicu sezone Veldin Hodža je krunisao hat-trickom u 63. minuti za 3:0 na asistenciju Pjace. Treći gol Hodže je bio i konačan rezultat utakmice, dakle Rijeka je slavila sa 3:0, a rezultat je mogao biti i veći.

Osijek je odigrao slab meč, a dovoljno govori podatak da su i cijeloj utakmici uputil isamo jedan udarac u okvir gola.

Nastavlja se velika utrka za titulu prvaka Hrvatske. Rijeka je ldier sa 56 bodova, Hajduk ima 55 bodova, Dinamo ima 48 bodova, ali Modri iz Zagreba imaju i dvije utakmice manje u odnosu na Rijeku i Hajduk.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 25. kolo:

Rijeka - Osijek 3:0

Top Komentari

pero98
IZAĐITE NA BALKONE POZDRAVITE ŠAMPIONE ARMADA RIJEKA ARMADA RIJEKA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi