Sve je spremno za derbi u Mostaru: Poznati sastavi Veleža i Borca

Dudić i Maksimović otkrili karte

Sve je spremno za derbi u Mostaru: Poznati sastavi Veleža i Borca

E. Čaušević

Velež i Borac večeras u Mostaru igraju veliki derbi 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Oba tima odlično igraju u proljetnom dijelu zbog čega su se u potpunosti uključili u borbu za naslov prvaka naše zemlje.

Borac je dobrim rezultatima u nastavku sezone uspio da preuzme lidersku poziciju od Sarajeva iako oba tima imaju po 53 boda. Ipak, Banjalučani su prvi zbog bolje gol razlike.

S druge strane i Rođeni igraju zaista odlično ovog proljeća, te se nalaze na trećoj poziciji sa samo dva boda manje u odnosu na Borac i Sarajevo.

Jasno je da je večerašnji meč na stadionu Rođeni veliki derbi koji bi dodatno mogao "zakuhati" borbu za titulu do kraja prvenstva.

Utakmica u Mostaru igra se od 20 sati, a Feđa Dudić i Marko Maksimović saopštili su početne sastave svojih ekipa.

Oglasi

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ovčina, Georgijević, Brandao, Anđušić, Ferreyra, Hasanović, Vehabović.

Borac: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Vojnović, Brtan, Subić, Vranješ, Mehanović, Zakarić.

Velež i Borac ove sezone su igrali u dva navrata. Prvi meč igrao se 4. oktobra prošle godine u Banjaluci, a slavila je ekipa Borca sa 2:0 golvima Zakarića i Cruza.

Drugi meč ovih timova gledali smo 5. marta na stadionu Rođeni, a tada je Velež slavio sa 2:0. Golove za mostarski klub u ovoj utakmici postigli su Anđušić i Cvijanović.

Borac ako dobije, ostaje prvi, a Velež ako dobije - prelazi na prvo mjesto, makar dok ne završi utakmica na Koševu. I zato je večerašnji derbi prepun očekivanja i od velikog značaja za razvoj kompletnog šampionata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A kako ga posmatraju kladionice? U MOZZART kladionici, koja može da se pohvali sa izuzetno dobrim i visokim kvotama, smatraju da je Velež favorit, ne veliki, ali ipak favorit. Kvota na pobjedu Rođenih je 2.30, dok ipak daleko više donose opcije "X" i "dvica" na goste iz Banjaluke.

Takođe, sudeći prema kvotama, očekuje se jako tvrda utakmica na mali broj pogodaka. Na prošla dva meča ovih timova bilo je 2:0, ali mnogi mečevi prije tog završavali su uglavnom sa opcijom "tri i više golova" ili "oba daju gol".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zgembo.popuslic
Hajmo "partizani", gazite "cetnike" :)
7 2
Trt
Udri veleza jako
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti