Fenomenalni Velež dočekuje Borac, Marinović ima "recept" za pobjedu

Čeka nas sjajan duel

Fenomenalni Velež dočekuje Borac, Marinović ima "recept" za pobjedu

E. Oštraković

Sjajna utakmica sve ljubitelje domaćeg nogometa očekuje sutra sa početkom od 18:30. Naime, tada će na terenu stadiona Rođeni biti fudbaleri Veleža i Borca iz Banja Luke.

Velež od početka sezone igra zaista sjajno. U tri odigrane utakmice, od čega su dvije bile u okviru Kupa Bosne i Hercegovine, Velež je ostvario tri pobjede.

Ono što im dodatno ide u prilog jeste to da nisu primili niti jedan gol na ove tri utakmice, a uspjeli su postići šest golova.

Sa druge strane Borac od starta drugog dijela sezone i nije bio previše ubjedljiv. Prvo su eliminisani iz Kupa Bosne i Hercegovine od niželigaša Rudar Prijedora.

Nakon toga u domaćoj utakmici u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine, tek u sudijskoj nadoknadi uspjeli su postići gol i savladati Široki Brijeg.

Trener Borca, Vinko Marinović zadovoljan je radom svoje ekipe.

Oglasi

"Nakon utakmice sa Širokim Brijegom i tri osvojena, za nas izuzetno važna boda, nastavljamo prvenstvo i nadam se da ćemo uspjeti riješiti problem sa realizacijom. Moramo postići golove iz šansi koje stvaramo, a u zadnjoj utakmici smo propustili mnogo šansi. Dobro smo odigrali 60-70 minuta, stvorili smo mnoge prilike koje nismo iskoristili i nadam se da će sve izgledati bolje od utakmice sa Veležom", rekao je Marinović.

Zbog žutih kartona utakmicu će propustiti Nedjelko Piščević, a nekoliko igrača imalo je problema sa virusom gripe. Ipak, Marinović očekuje dobru igru od igrača koji budu na terenu.

"Čeka nas teška i neizvjesna utakmica. Velež je odlično otvorio proljetni dio sezone. Ostvarili su tri pobjede u prvenstvu i Kupu BiH. U prilično dobrom su stanju. Moramo biti jaki kao tim i ne smijemo im omogućiti da stvore prilike za Haskića koji je, kao i cijela ekipa Veleža, u dobroj formi", rekao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobjeda nad Širokim Brijegom podigla atmosferu u ekipi Borca.

"Nakon pobjede protiv Širokog Brijega atmosfera u svlačionici je zaista sjajna. Dobro smo se pripremali tokom sedmice i vjerujem da ćemo dobro izgledati u teškoj utakmici protiv Veleža", kazao je Ivan Lagundžić.

Top Komentari

user1655831611
Cuj fenomenalni? prije bi Reko da samo imaju Srece kad se igra na ovakvim terenima na kojim su dosad igrali vidicemo sutra
0 1
Mostarac94
Recept zvani lukica bilbija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi