Velež brojao do sedam, akvizicija iz Okeanije u centru pažnje

Pripremni meč Rođenih

Velež brojao do sedam, akvizicija iz Okeanije u centru pažnje

A. Čaušević

Pred nekoliko stotina gledatelja Velež je u sklopu priprema za proljetni dio sezone pobijedio Neretvanac iz Opuzena rezultatom 7:0. 

Rođeni su bili dominatniji rival tokom cijelog meča što i sam rezultat govori. Prvo poluvrijeme je obilježio raspoloženi Halilović.

Iskusni ofanzivac je postigao prva dva gola za svoj tim, dok je treći gol u prvom dijelu djelo napadača Haskića.

Halilović je u nastavku stigao do svog trećeg kola poslije gola iz kornera, dok su mrežu još tresli Sijamija, Pantelić, Raphael Lea'i te Kadrić.

Posebno nadahnut od ulaska u igru bio je Lea'i, a akvizicija sa Solomonskih Ostrva je svojim potezima oduševila prisutnu publiku.

Ovaj 19-godišnji ofanzivac koji je prema nekim podacima do sada već zabio 91 gola je već neko vrijeme na probi pa ostaje da se vidi da li će zadovoljiti stručni štab Rođenih.

Oglasi

U kadru za današnjicu utakmicu nije bilo Dine Hasanovića koji ima određenih problema sa povredom pa je preskočio test protiv Neretvanca.

Za Velež su od početka meča igrali Bogdanović, Karamarko, Zvonić, Zeljković, Ćuković, Pršeš, Šikalo, Vehabović, Halilović, Anđušić, Haskić.

Hadžikić, Raphael Lea‘i, Sijamija, Pantelić, Dejanović, Bajrić, Domić, Kadrić i Džanković su igrači kojim je trener Nedim Jusufbegović dao šansu u nastavku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veležu je ovo bila prva pobjeda u pripremama jer su mostarski Crveni ranije remizirali sa Blagajom(1:1), a naredni ispit je u subotu protiv Igmana, također u Mostaru.

Poslije toga aktuelnog osvajača Kupa BiH čeka odlazak u Tursku gdje će biti odigrane još tri test utakmice.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Pored toliko sportskih tema vi pisete o ovoj politickoj skalameriji iz vrabcica. Koga bolan zanima sta rade niskiceve kurave
4 15
rodjak
BRAVO RODJENI,jeste da je Neretvanac treca HNL ali nisu centra presli i dobro je da nije bio dvocifren broj u njihovoj mrezi.(ne mozes danas ni djeci dati 7 golova pogotovo sto ih je moglo biti jos toliko) IDEMOO JAKOOO , ovaj garo ce biti super izgleda
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi