Spreman još jedan odlazak iz FK Velež?

Kvakić napušta Rođene

Spreman još jedan odlazak iz FK Velež?

E. Čaušević

FK Velež punom parom sprema se na proljetni dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jasno je da će u ekipi Rođenih biti dosta promjena u igračkom kadru u odnosu na prvi dio sezone.

Velež je nedavno počeo pripreme za drugi dio sezone, a Rođeni su se nakon prvog dijela sezone odlučili zahvaliti na saradnji pojedinim igračima.

Jasno je da će biti dosta promjena u igračkom kadru mostarskog kluba, te da pred Nedimom Jusufbegovićem neće biti lagan posao u nastavku sezone.

Kako nezvanično saznajemo u narednim danima moglo bi biti još dolazaka iz Veleža, a prema neslužbenim informacijama klub će napustiti i mladi Amar Kvakić s kojim je dogovoren sporazumni raskid saradnje.

Ovaj 20-godišnji defanzivac u Velež je stigao prošlog ljeta iz Metalista i imao je ugovor do ljeta 2024. godine, ali čini se da će sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Kvakić je u prvom dijelu sezone u dresu Veleža odigrao 14 mečeva u svim takmičenjima, a uskoro se očekuje i da Velež ozvaniči sporazumni raskid saradnje i odlazak ovog 20-godišnjaka.

Oglasi

Također, što se tiče napadača Pantelića razgovori s njim još uvijek traju oko sporazumnog raskida saradnje.

Pored toga treba istaći da se u Veležu uporedo na tržištu traže fudbaleri koji bi mogli pojačati ovaj tim u zimskom prelaznom roku, a sigurno je da će biti određenih dolazaka u mostarski klub u narednim sedmicama.

Podsjećamo, Velež se nakon prvog dijela sezone nalazi na šestoj poziciji Premijer lige sa 24 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni proljetni dio sezone u Premijer ligi otvaraju posljednjeg vikenda u februaru kada će gostovati na Tušnju kod ekipe Tuzla Cityja.

Treba istaći da je Velež prvi dio sezone domaće mečeve igrao u Gabeli, ali radovi na stadionu Rođeni su konačno privedeni kraju što se tiče zamjene terena, te će se mostarski klub u proljetnom dijelu sezone vratiti na svoj stadion.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
o kvaku se objesio nizasta nisi
1 2
FahroKonjHodzic
@milivoje hrkaca smo doveli da lomi noge protivnicima a ova kvaka nemere ni to
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi