Čanadi predstavljen kao novi trener: "Velež je velik klub, Dušan Bajević mi je pričao o njemu"

Obavljeno zvanilčno predstavljanje

Čanadi predstavljen kao novi trener: "Velež je velik klub, Dušan Bajević mi je pričao o njemu"

Esmer Oštraković

Nakon što je Klafurić odlučio otići sa mjesta predsjednika FK Velež uprava ovog tima danima je radila na pronalasku novog trenera.

Veliki broj imena povezivao se sa preuzimanjem Veleža, ali je na kraju izbor pao na Damira Čanadija koji iza sebe ima izuzetan CV kada je riječ o trenerskom poslu.

U Velež ovaj trener dolazi iz Šibenika i sigurno je da uprava i navijači i naredne sezone imaju velika očekivanja.

Prvo je na press konferenciji govorio Rahimić koji je istakao da je dogovor postignut za manje od sat vremena.

Nakon toga medijima se obratio i novi trener Veleža.

Oglasi

"Moj jezik još nije kakav treba biti, ali potrudit ću se da to popravim ubro. Velež je velik klub, iskren sam da ne znam najbolje bosansku ligu, pratim je malo na televiziji.

Kada sam bio prije dvije godine u Šibeniku imao sam utakmice za Zrinjskim i Posušjem. Dosta dugo sam u tom biznisu da se znam adaptirati dosta brzo, a imam i stručnjake oko mene koji će mi pomoći.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prva utakmica je za prvih 10 ili 11 dana i moramo se svi skupa spojiti. To će biti intenzivno. Poslijepodne idem da se upoznam sa ekipom. U ovoj situaciji smo svi malo u pritisku. Klub me zvao u četvrtak ujutro, jučer sam bio tu.

Tu sam, jako sam ponosan jer sam dio toga. Klub ima viziju koju bih ja mogao sa njima dovesti na neku razinu koju želimo. Obećati mogu da ću raditi za neku viziju i za neke stvari. Mislim da ćemo u idućim mjesecima ili godinama donijeti to što svi želimo za ovaj veliki klub. Dušan Bajević pričao mi je o klubu i znam šta znači ovaj klub", rekao je između ostaloga Čanadi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
dobar stručnjak, izveo je šibenik iz 1. u 2. ligu. usput ovo nije velež iz vremena duška bajevića.
0 4
PRESEDAN
Znači i kod vas se dovode igrači a da trener nije upoznat sa njim,nije samo kod nas praksa.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi