Nikola Savić novi fudbaler Veleža
FOTO: FK Velež

Stigao među Rođene

Nikola Savić novi fudbaler Veleža · Zvanično

Haris Zilić

FK Velež večeras je ozvaničio još jedan transfer. Dres mostarskog kluba u novoj sezoni nosit će 23-godišnji Nikola Savić, potvrdio je klub iz Mostara na zvaničnim stranicama.

Ovim su potvrđena i ranije pisanja našeg portala koji je najavio dolazak Savića među Rođene.

Savić u Velež dolazi iz Voždovca, a za ovaj klub i IMT Beograd je u prošloj sezoni u srbijanskoj eliti odigrao 28 utakmica.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Nikola Savić od danas novi igrač našeg Kluba.

Večeras je u Press Room-u stadiona “Rođeni” u prisustvu direktora Kluba Denisa Zvonića potpisan ugovor koji će ovog mladog odbrambenog fudbalera vezati za Rođene u narednoj sezoni sa mogućnošću produženja još jednu godinu.

Nikola Savić je rođen 12. februara 2001. godine u Beogradu. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Crvene Zvezde i prošao je cijelu školu ovog beogradskog tima zadržavši se 11 godina. Pored omladinskih selekcija Zvezde nastupao je još i za timove Super lige Srbije, IMT Beograda te Voždovca u dva navrata odakle dolazi u naš tim.

Oglasi

U prethodnoj polusezoni koje je proveo u dresu Voždovca, ovaj dvadesettrogodišnji stoper odigrao je 15 mečeva postigavši jedan gol. Najveći dio svoje karijere proveo je u timu IMT Beograd u koji je stigao upravo iz Voždovca 2021. godine, gdje se zadržao dvije i pol godine. Za ovaj beogradski tim, Nikola je odigrao 74 meča, upisavši se šest puta u listru strijelaca i zabilježivši jednu asistenciju.

U dresu Crvene Zvezde tima U19 nastupao je i u UEFA ligi prvaka za omladince, a sa ovom generacijom bio je i prvak Srbije u sezoni 2019/20.

Vrijedi svakako istaći da je naš novi fudbaler svojim kvalitetnim igrama u omladinskim kategorijama Zvezde skrenuo pažnju selektora, te dobio poziv za U17 selekciju Srbije.

Ovaj mladi odbrambeni fudbaler sigurno će pojačati konkurenciju u timu Rođenih i dati svoj doprinos, te nema sumnje da će odbrana Veleža i naredne sezone biti jedna od najboljih u ligi.

Nikola će se već sutra priključiti svojim saigračima na Kupresu, gdje naši fudbaleri obavljaju glavni dio priprema za nadolazeću sezonu.

Oglasi

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u našem crvenom dresu.

Dobro nam došao Nikola!", stoji u saopštenju FK Velež.

Dodajmo i da srbijanski stoper neće biti posljednje pojačanje Veleža. Kako neslužbeno saznajemo redove mostarske ekipe bi uskoro trebao pojačati jedan brazilski Internacionalac koji igra na poziciji lijevog bočnog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, ni to nije sve, odnosno izvor blizak klubu tvrdi da su u Veležu u potrazi za pojačanjima na pozicijama klasičnog i krilnog špica.

Velež je ranije imenovao i novog trenera, a ekipu će u narednoj sezoni sa klupe predvoditi Damir Čanadi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Sretno Nikola,momak podsjeca na Antu visok zna loptu iznjeti,ima tacne pasove i dubinske lopte,uz Antu ce sigurno napredovati,odlican potez Uprave
4 0
Lafac
Šta je ovo,u 23:02 sati objavljena vijest a samo dva komentara, vjerojatno djeca spavaju ali sada Ce oko 11-12 biti makar pedeset komentara
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi