Rođeni, oprez: Protivnik Veleža prošle godine gostovao u regionu i odlično se proveo

Nema mjesta opuštanju

Rođeni, oprez: Protivnik Veleža prošle godine gostovao u regionu i odlično se proveo

S. Grebović

Voljom žrijeba u Nyonu protivnik ekipe Veleža u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu bit će ekipa Colerainea iz Sjeverne Irske.

Bez obzira što EURO traje, utakmice u evropskim takmičenjima igraju se već početkom jula, a danas je održan žrijeb za prvo pretkolo Konferencijske lige gdje su svoje protivnike saznali Sarajevo, Velež i Široki Brijeg.

Mostarci će snage odmjeriti sa Coleraineom iz Sjeverne Irske. Prva utakmica bi se trebala igrati 8. jula i na njoj će Velež biti domaćin.

Još uvijek nije poznato da li će to biti Grbavica, Pecara ili neki treći stadion, dok će revanš biti odigran 15. narednog mjeseca u Sjevernoj Irskoj na stadionu Showgrounds.

Vjerovali ili ne, tačnih podataka o vrijednosti igrača ovog tima na Transfermarktu gotovo da nema. Cijena je postavljena samo za Josha Carsona koji vrijedi 400 hiljada eura, te Curtis Allen koji vrijedi 75 hiljada eura.

Sa druge strane Velež prema istom izvoru vrijedi nešto više od pet miliona eura.

Oglasi

Coleraine je prošlu sezonu u Premiershipu Sjeverne Irske zauzeo drugu poziciju sa 73 boda, pet manje od šampiona Linfielda.

Pažnju na sebe ovaj je tim privukao prošle sezone priredivši jedno od najvećih iznenađenja u kompletnim kvalifikacijama za Ligu Evrope kada su na opšte iznenađenje izbacili Maribor!

Da stvar bude impozantnija, Coleraine je slavio u Mariboru na Ljudskom vrtu i to nakon penal serije.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Mariborčane je tada sa klupe predvodio aktuelni trener Zrinjskog Sergej Jakirović koji je istu noć razriješen funkcije u klubu.

S toga Mostarci moraju biti na oprezu bez obzira na to što su blagi favoriti u ovom dvomeču.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Feđa ima odlican skauting,snimice on njih u to nesumljam,iako govorim kao laik i po pregledima na yt,protiv Maribora su bili sretni koliko su bili teski,u njihovom prvenstvu mi djeluju presporo,rang nase federalne,u defanzivi bunker,tehnicki nisu ni blizu nama,ukoliko se uspijemo fizicki dobro pripremiti i razvuci i,mislim da ni ovde ni gore pobjeda nece doci u pitanje
3 0
Zgembo1990
Nema brige, imaju Zajmovića, on garantira 3 gola po sezoni. To mu prosjek. Nek ih rasporedi u prve tri utakmice, po gol, i super za Velež
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi