Slovenci šokirani zbog eliminacije, ali i detalja sa klupe gostiju iz Sjeverne Irske

Čudan noć u Mariboru

Slovenci šokirani zbog eliminacije, ali i detalja sa klupe gostiju iz Sjeverne Irske

E. Škorić

Sinoć je Maribor doživio jednu od najvećih sramota u svojoj novijoj povijesti, pošto ih je iz prvog kruga kvalifikacija za Ligu Evrope eliminirao amaterski tim Coleraine iz Sjeverne Irske.

Sjeverni Irci stigli su u Maribor kao na izlet, o čemu će svjedočiti dešavanja sa stadiona. Osim što je internetom kružila fotografija gostujućih igrača sa evidentnim viškom kilograma, na klupi gostujućeg tima pored nekolicine rezervnih igrača i trenera bio je smješten i dječak od osam-devet godina.

Ma kraju utakmice trener COleraina Oran Kearney otkrio je ko je dječak koji je sjedio na klupi gostiju.

"Na klupi sam imao svog sina koji je lud za nogometom. Uzeo sam ga sa sobom da mu malo produbim ljubav prema nogometu, a s obzirom na to kako se sve odvijalo, mislim da je to iskustvo koje nikada neće zaboraviti", rekao je Kearney.

Top Komentari

macan
Svako je i novinar
0 0
Śmeker007
"Cudan" noc u Mariboru? :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi