Jusufbegović i Ćorić kao da su se dogovorili šta će reći nakon remija Veleža i GOŠK-a

Oko rezultata su obojica saglasni

Jusufbegović i Ćorić kao da su se dogovorili šta će reći nakon remija Veleža i GOŠK-a

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža večeras su remizirali na svom terenu protiv GOŠK-a iz Gabele sa 0:0 u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon meča treneri oba kluba su otkrili svoje impresije.

Velež je od prve minute imao incijativu i u prvom dijelu stvorio je nekoliko dobrih prilika, ali se GOŠK uspio odbraniti.

Gosti su se fokusirali na odbranu gola i šansu su čekali iz kontre, dok je Velež na sve načine pokušavao da dođe do gola koji bi im donio pobjedu i tri boda, ali na kraju je ostalo 0:0.

Velež je u sudijskoj nadoknadi imao i penal, no udarac Nermina Haskića s bijele tačke na kraju je uspio da odbrani Adnan Bobić i donese veliki bod gostima iz Gabele.

Nakon utakmice treneri oba tima otkrili su svoje reakcije. Jasno je da Nedim Jusufbegović nije mogao biti zadovoljan rezultatom, te je poručio

Oglasi

"Nismo dovoljno učinili da dobru postavku u fazi odbrane poremetimo da napravimo kvalitetan pritisak i na vrijeme da otvorimo utakmicu. Nismo dali gol, pitanje je da li smo ga zaslužili. GOŠK-u čestitam na bodu, dobro su se branili i izdržali naš kakav-takav pritisak. Rekao bih realan rezultat na kraju", rekao je Jusufbegović za Arena Sport.

Osvrnuo se i na nova pojačanja, odnosno kada bi oni mogli biti spremni za igru.

"U narednih 10 do 15 dana bi trebali riješiti papirologiju, Guliashvili mislim da će uskoro zaigrati. Nama treba vremena da poboljšamo komunikaciju posebno u ovakvim utakmicama. Trebaće malo vremena, rada, želje i prije svega kvalitete da dobijamo ovakve mečeve".

S druge strane, Denis Ćorić je osvojenim bodom sigurno itekako zadovoljan.

"Prije nego što se osvrnem na utakmicu iskoristiću priliku da u svoje ime i u ime cijelog kluba da izrazim sućuti obiljelji Vulić i Crnkić. Došli smo s namjerom da iz defanzivnog bloka pokušamo ugroziti Velež, imali smo par dobrih prilika u prvom dijelu. Vjerujte da sam ponosan na dečke kako su odigrali defanzivno, za nešto više trebate kvalitet prema gore, imali smo par situacija, ali kada sve sagledate realan rezultat je ovaj remi", kazao je Ćorić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je trenutno lider na tabeli sa četiri bode, dok je GOŠK na šestoj poziciji s jednim osvojenim bodom iz dva meča.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Sta je rekao Jusufbegovic a da nije tako?Korektna izjava,nisu ni zasluzili da pobjede,hodati ne mogu,pritiska nema,samo nabijaju
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi