24

Komentari (24)

user1605368976
Zašto oduzeti bodove kome su još za upad navijača oduzimani bodovi.Igrati bez publike to je realna kazna .VELEŽ nema veze sa paljenjem auta za to ima krivično djelo i neka počinioci odgovaraju. Šemsi je žestoka kazna i to bi bila realno samo neka novčana kazna.
enko
Samoiskreno,ti stvarno nisi zdrave pameti.ovdje samo moze biti novcana kazna i eventualna suspenzija 3 kola ,zbog upada navijca. Sta ima Hasic sa ovim i po cemu oduzeti bodove.kad si pametan ti nam pravno protumaci . Znas onu staru"KADA PUKNE KANALIZACIJA STA PRVO ISPLIVA NA POVRSINU.ETO TOGA SE BOJE U NSBIH I HASICA
E.Car
Po pravilniku su ga kaznili, čovjek je već imao opomene i kazne i ovo je krajnji korak u kažnjavanju. Čovjek je sam sebe ukopao bahatim ponašanjem. Za oduzimanje bodova su krivi navijači jer su napali službene osobe što je propust organizatora. Sve po pravilima!!!! Ne branim savez jel ovo je pretjerano ali po pravilima koje svi moraju poštovati.
Rodjeni66
Nemaš ti pojma šta govoriš po kojem ti pravilniku pričaš ?
rodjak
nisu po pravilniku kaznili,nego su klub politicki kaznili.Dakle stoji to da klub treba kazniti nakon ulaska navijaca u teren ali ne i prekinute utakmice jer su bili svi uslovi za nastavak a neko iz saveza je nalozio prekid bez povoda.Dakle ne mogu nas kazniti povodom prekida utakmice jer su se svi slozili da se utakmica moze nastaviti ali iz saveza je neko reko da se mec prekine.Ne moze se klub kazniti radi paljenja auta sudijama to je nidje veze jer su sami sebi zapalili auto.Ne mogu kazniti Hasica kad covjek nista nije uradio na ovoj utakmici na kojoj je mirno posmatro utakmicu.Ne moze se klub kazniti ni sa oduzimanjem 3 poda jer se to uglavnom radi kada neka ekipa ne dodje na utakmicu ili ako ne igra utakmicu radi nekih dugova ko sto je Bio lani Celik kaznjen kad nije igrio utakmicu sa Zeljom.Dakle moze doci u obzir samo novcana kazna i nekoliko utakmica bez publike a za sve ostalo nek se napuse qrca
E.Car
@rodjak ko se složio da se utakmica može nastaviti??? Sudija kojeg ste jurili po trenu da mu glavu otkinete??? To ti je isto kao da niste došli na utakmicu jer niste osigurali minimum uslova za odigravanje utakmice, sudija se nije osjećao bezbijedno i to je to. Hasica su kaznili zbog njegovih izjava, nekoliko puta kažnjavan i na kraju najveća moguća. Čisto sve, meni je žao Veleža ali su oni po pravilniku sve uradili.
pjanke.sa
@E.Car poguro malo NSBiH 30k uplatili i odmah rade po pravilniku?? Jel to? O kakvim pravilnicima pricas majke ti? Utakmice bez publike, novcana kazna i cao. Kakav direktor,ö da dobije licno kaznu, kakvo oduzimanje bodova?! To je oljacka stoljeca!!! A vi prelivode za pola marke misljenje mijenjate
enko
Mamlaze nije organizator pratio sluzbene osobe vec policija tako da velez nema odgovornost,vec policija a ni policija kako vidimo ,jer su sami napusstili kolonu u pratnji.pa kakvo bahato ponasanje,covjek prica sta hoce,sloboda govora,koji kodeks.
E.Car
@pjanke.sa sjećaš li se da je Čelik prije par godina kažnjen sa tri boda jer nije stvorio uslove za odigravanje utakmice (nisu izmirili dugovanje prema nekom igraču). Pa šta je to u odnosu na ove koji su ganjali sudiji da ga ubiju?!?!?! Hasic je kažnjen zbog svojih bahatih izjava po ko zna koji put. Molim vas pročitajte pravilnik da ne ponavljam ovdje ko papagaj.
rodjak
pa care ne pratis situaciju,kad se prekine utakmica onda se satvae sudije,delegat,predstavnik Veleza,komitet za sigurnost i vijecaju da li da se nastavi utakmica i oni su bili donijeli odluku 3:1 da se nastavi utakmica,policija je garantovala sigurnost ali je onda neko iz saveza nazvao delegata i rekao mu da prekine utakmicu,ovo ti je izvor od covjeka koji je bio ptrisutan na tom vijecanju.A druga stvar po kojem pravilniku se neko kaznjava 2 godine radi neke izjave,i koja je to izjava molit cu lijepo po kojoj je Hasic kaznjen ,sta je to izjavoio toliko lose da ga kazne 2 godine
vence
al meni nije jasno, ako ofluka nije konacna kako može stadion biti suspendovan i bez publike? sta akp poslije zalbe se ukine kazna? Mislim, ece naravno.. al ipak sta ako?
E.Car
Pravo na žalbu ne odlaže izvršenje. Ukoliko se ispostavi ispravnom žalba imaju pravo na novčanu naknadu.
Zaccheroni
HAJMO IH RUSIT MATER IM YEBEM
Grohot
Normalno da cemo se zaliti. Vico mami brata ziC0
milanovac
Pravni komitet da preinaci odluku da se utakmica ponovi zbog nastranog sudjenja potplacenog sudije Topalovica, vrate zasluzeno osvojeni bodovi...I da pozivu gdina Hasica u savez I javno mu se izvine.. samo tako ce pravda biti odradjena..
E.Car
Hoće hoće!!!
Samoiskreno
Sportsport kao da relativizira pokušaj ubistva sluzbenih lica nogometnog saveza BIH?
Fejker
Kao da relativiziras kriminal u FSBIH !
Nije.bitno
Ti trebaju zakonski odgovarat, nije se desilo na stadionu, pa ni u istoj opstini, tako da klub nema veze sa tim. Bodovi oduzeti zbog? Novcana kazna i zabrana navijaca moze biti zbog upada navijaca
user1612368054
Sve pravne mogućnosti iskoristiti protiv privatnog fudbalskog saveza,kojim nažalost upravljaju ne(ljudi)koji nemaje veze sa fudbalom.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti