FK Velež i zvanično dobio novog trenera!

Hrvat na klupi Rođenih

FK Velež i zvanično dobio novog trenera! · Zvanično

Admin Čaušević

Na stadionu Rođeni je počela nova trenerska era ili avantura, zavisno od rezultata. Dean Klafurić je i zvanično predstavljen kao novi trener FK Velež. 

Manje od sedmice je Veležu trebalo da pronađe nasljednika Nedima Jusufbegovića s kojim je sporazumno raskinuta saradanja poslije skromnog starta sezone i osvojenih pet bodova u prva tri domaća susreta.

Za novog šefa stručnog štaba zvanično je imenovan Dean Klafurić, hrvatski stručnjak bogatog trenerskog iskustva.

S Klafurićem su obavljeni pregovori, a danas je na stadionu Rođeni i ozvaničena saradanja sa ovim 51-godišnjim trenerom. 

Novi trener je sa Veležom potpisao dvogodišnji ugovor te će se sa novim igračima imati priliku upoznati večeras na prvom treningu.

Oglasi

Došlo je do promjena i u stručnom štabu pošto su za asistente postavljeni Damir Milanović i Marko Đorđević.

Hrvat je posljednji angažman u Mađarskoj gdje je sjedio na klupi Honveda, a najveći uspjeh mu je dvostruka kruna sa Legijom u Poljskoj.

Određen dio trenerske karijere je proveo i u HNL-u, a svoje znanje je kupio radeći sa Zoranom Mamićem kome je bio asistent u nekoliko klubova.

Debi i to sve osim lagan, kad Velež dočekuje Željezničar. Derbi starih rivala se igra na stadionu Rođeni u nedjelju 3. septembra od 19:45.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednjem ligaškom meču protiv Sarajeva Rođeni predvođeni Samirom Merzićem su odigrali vrlo dobar meč, ali su na kraju nesretno poraženi sa 1:0.

Susret na Koševu je pokazao da u aktuelnoj ekipi Veleža ima "materijala" za gornji dio tabel pa ostaje da se vidi da li će to Klafurić znati materijalizovati na pravi način.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Sretno, Rodjeni, i sretno vasem novom treneru! Hvala na korektnom ponasanju na Kosevu. Mislim da ce se mali Gulash ispostaviti kao pun pogodak za vas, i vjerujem da ce jos nasih igraca ce ici na kaljenje kod vas iducih godina. Nadam se da ce se saradnja izmedju nasa dva kluba nastaviti, te da cete i ove sezone biti stabilan clan elitnog razreda naseg fudbala.
1 5
Zaccheroni
Dobro dosao šefe,upisan si u knjigu rođenih. FORZA VELEŽ
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti