Velež ostao bez pobjede: Rođeni prokockali dva gola prednosti, Radovac donio bod Olimpiku!

Derbi 19. kola Prve lige opravdao očekivanja

Velež ostao bez pobjede: Rođeni prokockali dva gola prednosti, Radovac donio bod Olimpiku!

S. Mlaćo

U velikom derbiju 19. kola Prve lige FBiH nogometaši Veleža remizirali su danas protiv Olimpika 2:2, te je prednost Mostaraca ostala četiri boda. Velež je imao prednost 2:0, no na kraju domaći ipak dolaze do boda.

Početak meča pred više hiljada navijača, od toga većinom navijača Veleža donio je dosta nervoze i koškanja nogometaša, te stalne prekide.

U devetoj minuti Fajić pogađa stativu Olimpika, a zatim je pokušao i Brandao, međutim pogodio je jednog domaćeg nogometaša i ostalo je 0:0.

U 16. minuti uzvratio je Osmanović za domaće, ali izblokiran je njegov pokušaj i samo korner za Olimpik.

U 24. minuti prvi pogodak na meču. Behram je iskoristio lošu odbranu reakcije Olimpika i pogodio za erupciju oduševljenja navijača gostiju.

Nakon toga opao je tempo igre, da bi u 38. minuti Fajić iskoristio grešku golmana Olimpika i odbrane domaćih i pravom bravurom pogodio za 2:0.

Olimpik je bolje otvorio drugi dio, napadao, a to im se isplatilo u 65. minuti kada Osmanović pogađa sa 11 metara. Prethodno je nedozvoljen srušen Radovac, a Petrović je opravdano pokazao na bijelu tačku.

Nakon toga Olimpik je imao dva slobodna udarca i dvije sjajne prilike za izjednačenje, no izostala je realizacija. Uzvrato je Vehabović kod gostiju, ali ostalo je 1:2.

Do kraja mnogo borbenosti, domaći su pokušavali doći do drugog pogotka, a to im se isplatilo u 90. minuti kada Radovac u sudijskoj nadoknadi trese mrežu Mostaraca.

Prva liga FBiH, 19. kolo:

FK Olimpik - FK Velež 2:2 (0:2)

FK Olimpik: Trifković, Milović, Jusić, Uzelac, Osmanović, Jusufi, Radovac, Stojanović, Handžić, Zeba, Pandža.

FK Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Behram, Ovčina, Mrgan, Fajić, Brandao, Ferreyra, Vehabović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nikoizniceg
Klosari, gadjate trenera, vidi se da ste iz predgrađa!!!! FUJ! NEMA TU MOSTARACA!!!!
0 27
Rodjeni1985
i dalje smo PRVI! poz za LIDERA!Forza VELEZ!!!!
19 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi