Četiri odlaska iz Veleža: Rođeni startali uz nekoliko novih lica na prvom treningu

Velež krenuo s pripremama

Četiri odlaska iz Veleža: Rođeni startali uz nekoliko novih lica na prvom treningu

A. Čaušević

Fudbaleri Veleža počeli su s pripremama za drugi dio sezone u kojim ih očekuju nastupi u Premijer ligi i Kupu BiH.

U proteklih nekoliko sedmica napravljenje su određene promjene u igračkom kadru. Od novih imena tu su napadač Nermin Haskić i golman Marko Jovičić, dok su ekipu napustili Daryio Ferreira, Melvin Osmić, Luka Kačevanda i Faris Zubanović.

Među novim licima je 18-godišnji Adin Bajrić s kojim u mostarskom timu imaju ozbiljan plan za budućnost.

Važno je napomenuti da je golman Jovičić dobio slobodno do ponedjeljka kada će se priključiti ekipi, dok na početku priprema s ekipom trenirati i Dževad Sijamija koji će i na proljeće boraviti na posudbi u Travniku.

Trener Feđa Dudić obavio je prozivku na stadionu Rođeni i brojao je do 26. Spisak je sljedeći:

Golmani: Bogdanović, Ribić, Jovičić.

Oglasi

Odbrana: Zvonić, Ćosić, Isić, Radović, Zeljković, Bajrić.

Vezni red: Pršeš, Salčin, Drina, Vehabović, Hasanović, Radovac, Anđušić.

Napad: Peco, Dejanović, Brandao, Zajmović, Džanković, Hajdarević, Cvijanović, Haskić i Sijamija.

Rođeni će u narednim danima trenirati u Mostaru, a prvi test ih očekuje 22. januara kada će na stadionu Poljud gostovati Hajduku, starom rivalu iz jugoslovenskog perioda.

Do odlaska u Tursku koji je planiran za 3. februar bit će odigrane i test utakmice protiv Širokog Brijega (26. januar/stadion Pecara) i GOŠK-a (1. februar/stadion Rođeni).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarski klub je u Antaliji dogovorio odigravanje tri pripremna susreta i to protiv Akzhayika (Kazahstan) te Veresa i Desne iz Ukrajine.

Generalna proba je zakazana za 19. februar kada će na stadionu Rođeni gostovati Posušje. Velež proljetni dio prvenstva otvara domaćim susretom protiv Željezničara, 26. ili 27. februara.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Sretno i bericetno,ono kako vi znate i umijete.srčano i u inat dysmanima.
1 1
Zaccheroni
♡VFC☆
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi