Velež rutinski, Metalleghe eliminisao Jadinstvo, Pobjeda demolirala Orašje
Foto: FK Velež

Kup FBiH, 2. kolo

Velež rutinski, Metalleghe eliminisao Jadinstvo, Pobjeda demolirala Orašje

Danas su odigrani susreti 2. kola Kupa FBiH, a ekipe koje su slavile izborile su se za mjesto u žrijebu Kupa BiH koji će biti obavljen sutra. Na žrijebu će od ekipa koje su se plasirale iz Kupa FBiH, predstavnici FS RS, te ekipa iz Premijer lige biti izvučeni parovi šesnaestine finala Kupa BiH.

Velež je danas na svom terenu eliminisao ekipu Bratstva rutinskim trijumfom rezultatom 2:0. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, a onda je nakon 15-ak minuta igre u nastavku Fajić pogodio na asistenciju Brandaa za 1:0. Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Veleža koji je postigao Lucas.

Igman je na gostovanju kod Kiseljaka došao do trijumfa rezultatom 1:2. Poveo je ipak Kiseljak golom Ajdin Groše već u 6. minuti, ali je Igman u drugom poluvremenu stigao do preokreta i pobjede. Golove za Igrman su postigli Carvahlo i Kašić.

Visočka Bosna je na gostovanju kod Famosa upisala ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:4. Po dva gola za Bosnu su postigli Džafić i Muharemović.

Jedinstvo je Pod borićima ugostilo Metalleghe, a gosti iz Jajca su se pokazali kao izuzetno neugodan protivnik. Nijedna ekipa nije uspijevala pronaći put do mreže gola protivnika tokom regularnih 90 minuta, pa su o pobjedniku odlučivali penali. Više uspjeha u penal lutriji su imali gosti iz Jajca, pa su nakon 6:7 u penal seriji prošli u 1/16 finala Kupa BiH.

TOŠK je na gostovanju kod Čapljine došao do lagane pobjede rezultatom 0:2. Gosti iz Tešnja su pružili sjajnu partiju, a do plasmana u glavni žrijeb Kupa BiH su došli zahvaljujući golovima Osme Nuhanovića i Dine Kalesića.

NK Pobjeda Tešanjka je došao do velikog uspjeha eliminisavši HNK Orašje. Pobjeda je slavila u velikom stilom i demolirala protivnika sa 5:1. U strijelce su se za ekipu Pobjede upisali Nadin Spahić (x2), Elvis Buljubašić, Ensar Durmić, Nedim Spahić. Jedini gol Orašja bio je djelo rezerviste Zvonimira Markovića u 62. minuti.

HNK Čapljina - NK TOŠK 0:2

HNK Čapljina: Stevanović, Novaković, Šutalo, Jović, Vranjić, Hasinović, Tipurić, Bošnjak, Hrvanović, Rodin, Jovanović.

NK TOŠK: Strika, Hasanbašić, Koprivica, Mrguda, Škrijelj, Nuhanović, Kalesić, Kadušić, Kitanović, Kršić, Omanović.

NK Jedinstvo - NK Metalleghe 0:0 (pen. 6:7)

NK Jedinstvo: Vuković, Jašarević, Rovčanin, Samaradžić, Alić, Pendek, Hodžić, Halavać, Remić, Zečević, Borovčanin.

NK Metalleghe BSI: Kukrika, Omerbegović, Kremenović, Opardija, Hota, Danilović, Haračić, Torlak, Alispahić, Popović, Bešagić.

FK Famos - NK Bosna 0:4

FK Famos: Delić, Kahrović, Trnka, Repuh, Cibra, Tahmaz, Nezić, Aletić, Torlaković, Inajetović, Sarajkić.

NK Bosna: Kadrić, Hećo, Ćubara, Džafić, Muharemović, Čulov, Zukić, Blagojević, Demirović, Rizvanović, Ljuca.

NK Kiseljak - FK Igman 1:2

NK Kiseljak: Bencun, Bošnjak, Vrbić, Tomić, Čilaš, Junuzović, Baban, Ilijašević, Bošnjak, Grošo, Mijić.

FK Igman: Pajaziti, Razić, Đurić, Aljetić, Sultanić, Rastoder, Carvalho, Klarić, Halilović, Graho, Handžić.

NK Velež - NK Bratstvo 2:0

NK Velež: Bobić, Mešanović, Zvonić, Ćosić, Behram, Ovčina, Alikadić, Fajić, Kuduzović, Ojeda, Vehabović.

NK Bratstvo: Mustafić, Alihodžić, Salkić, Stojanov, Ćosić, Berbić J.,, Salkić, Kahrimanović, Berbić Ar., Biković, Buljić.

NK Pobjeda - HNK Orašje 5:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Pobjeda: Jaćimović, Buljubašić, Spahić, Halilović, Michellini, Durmić, Spahić, Buljubašić, Maglić, Čamdžić, Rakić.

HNK Orašje: Kadić, Dominković, Fačić, Minse, Đurčević, Šabić, Mikić, Matolić, Vručinić, Marković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1981mostar
dje duda jel ziv...saznao sam sta je, nije valjda da ti je ibro plodio zenu u mladim danima pa si zato kivan joj.. i ja bi bio, razumijem te....
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi